125 pregleda
Monika Kiris u rubrici Razno od Monika Kiris

Kako surađuju PlayStation Hrvatska i Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF) Sveučilišta u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Suradnja PlayStation Hrvatska s Tekstilno-tehnološkim fakultetom (TTF) Sveučilišta u Zagrebu započela je 2022. kad je TTF izradio i javnosti predstavio repliku kostima Aloy – glavne protagonistice poznate igre Horizon Forbidden West.

Suradnja se nastavila i 2023. godine izradom kostima Freye iz igre God of War Ragnarök.

God of War Ragnarök je akcijsko-avanturistička igra koju je razvio Santa Monica Studio, a krajem 2022. objavio Sony Interactive Entertainment za PlayStation 4 i PlayStation 5.

„Freya je nordijska božica - vrlo kompleksan lik i jaka žena i ratnica. Zato je tim Tekstilno-tehnološkog fakulteta vrlo brzo odlučio da između velikog broja zanimljivih likova igre God of War Ragnarök izradimo baš Freyin kostim.“

...izjavila je prilikom predstavljanja voditeljica projekta, izv. prof. Irena Šabarić sa Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Proces izrade koristima Freye

„Prvi kostim koji smo radili s PlayStation Hrvatska je postigao izuzetan uspjeh i Tekstilno tehnološki fakultet ga je prikazao na nizu prezentacija diljem Hrvatske. Kroz projekt i suradnju s PlayStation Hrvatska omogućujemo studentima da tijekom studija unaprijede tehnike, pokažu dodatnu dozu kreativnosti uz korištenje različitih prirodnih materijala te kombiniranje šivanja i modernih tehnika poput 3D ispisa dodatne opreme i ukrasnih elemenata koji su sastavni dio kostima“

...naglašava izv. prof. Šabarić.

Studentica diplomskog studija smjera Kostimografija, Laura Ana Zdunić, u ulozi modela za kostim Freye

Izv. prof. Šabarić dodaje kako su ove godine studenti fakulteta dobili podršku Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu gdje su studenti „isprintali“ dio 3D elemenata potrebnih za izradu kostima.

foto: Nika Mokoš

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...