Monika Kiris u rubrici Razno od

Kako surađuju PlayStation Hrvatska i Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF) Sveučilišta u Zagrebu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Suradnja PlayStation Hrvatska s Tekstilno-tehnološkim fakultetom (TTF) Sveučilišta u Zagrebu započela je 2022. kad je TTF izradio i javnosti predstavio repliku kostima Aloy – glavne protagonistice poznate igre Horizon Forbidden West.

Suradnja se nastavila i 2023. godine izradom kostima Freye iz igre God of War Ragnarök.

God of War Ragnarök je akcijsko-avanturistička igra koju je razvio Santa Monica Studio, a krajem 2022. objavio Sony Interactive Entertainment za PlayStation 4 i PlayStation 5.

„Freya je nordijska božica - vrlo kompleksan lik i jaka žena i ratnica. Zato je tim Tekstilno-tehnološkog fakulteta vrlo brzo odlučio da između velikog broja zanimljivih likova igre God of War Ragnarök izradimo baš Freyin kostim.“

...izjavila je prilikom predstavljanja voditeljica projekta, izv. prof. Irena Šabarić sa Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Proces izrade koristima Freye

„Prvi kostim koji smo radili s PlayStation Hrvatska je postigao izuzetan uspjeh i Tekstilno tehnološki fakultet ga je prikazao na nizu prezentacija diljem Hrvatske. Kroz projekt i suradnju s PlayStation Hrvatska omogućujemo studentima da tijekom studija unaprijede tehnike, pokažu dodatnu dozu kreativnosti uz korištenje različitih prirodnih materijala te kombiniranje šivanja i modernih tehnika poput 3D ispisa dodatne opreme i ukrasnih elemenata koji su sastavni dio kostima“

...naglašava izv. prof. Šabarić.

Studentica diplomskog studija smjera Kostimografija, Laura Ana Zdunić, u ulozi modela za kostim Freye

Izv. prof. Šabarić dodaje kako su ove godine studenti fakulteta dobili podršku Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu gdje su studenti „isprintali“ dio 3D elemenata potrebnih za izradu kostima.

foto: Nika Mokoš

Slična pitanja

2 odgovora 114 👀
3 odgovora 1.5k 👀
1 odgovor 608 👀
1 odgovor 43 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...