Monika Kiris u rubrici Turizam i putovanja od
promjena rubrike od Redakcija

Što sve posjetiti u Karlovcu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+12 glasa
Redakcija od

Karlovac - grad na četiri rijeke 

Ovaj grad obećava osvježenje od ljetnih vrućina, stoga svakako trebate posjetitui popularno Foginovo kupalište na rijeci Korani, prvo registrirano riječno kupalište gdje zabavu donose animatori u vodi i na travi, besplatni aqua-park izmamit će osmijehe na licima svih željnih neobičnih ulazaka u vodu, a za sigurnost kupača zadužena je spasilačka služba. Tu je i velika skakaonica s tri razine.

U blizini se nalazi i Slatkovodni akvarij Aquatika - predstavlja floru i faunu Kupe, Korane, Mrežnice i Dobre. Ovo neobično zdanje savršeno je uklopljeno u okoliš rijeke Korane, s osvojenim prestižnim nagradama za arhitekturu i održivi razvoj u očuvanju prirode. Onima koji vole doživjeti rijeku s broda, na raspolaganju su plovidbe Kupom na tradicionalnoj Žitnoj lađi..

Ponad Karlovca nalazi se Stari grad Dubovac, predivna utvrda iz 13. stoljeća koja danas funkcionira kao muzej s nekoliko postava, a unutar zidina se nalazi i ugostiteljski objekt s Michelinovom preporukom, koji svakako valja posjetiti.

Novost u gradu je Nikola Tesla exeperience center gdje sve izgleda kao igra, a zapravo je čista znanost! Ovaj multimedijalni centar hommage je Nikoli Tesli budući da je jedan dio Teslinog životnog puta i karlovačka etapa. Unutar ovog zdanja uokvireni su u cjelovitu sliku svi njegovi izumi, njegova osobnost i nasljeđe znanstvene znatiželje.

Posjetite i Muzej Domovinskog rata na Turnju koji na suvremen i interaktivan način navodi posjetitelje da samostalno otkrivaju i istražuju kroz 350 originalnih predmeta i više od tri sata multimedijalnih sadržaja, video prezentacija, animacija i filmova.

Slična pitanja

2 odgovora 50 👀
1 odgovor 97 👀
2 odgovora 238 👀
1 odgovor 265 👀
1 odgovor 261 👀
2 odgovora 56 👀
2 odgovora 70 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...