419 pregleda
Maja Kos u rubrici Web Marketing od Maja Kos
Kako se može bolje semantički optimizirati strukturirane podatke, a kako bi se dobili bolju rezultatu na web-tražilici (Google)? Radi se o stranici sa puuuno strukturiranih podataka, no nisu semantički optimizirani. Što dalje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Srđan Borović od Srđan Borović
Prvi korak bi bio da se pobrinemo da su svi tipovi strukturiranih podataka koje smo dodali relevantni za taj sadržaj. Ako nisu, višak bi trebalo ukloniti. U slučaju da je baš ogroman broj strukturiranih podataka u pitanju, bolje bi ih bilo sve ukloniti pa iz početka praviti strukturu kako treba.

Povezane entitete unutar strukturiranih podataka bi trebalo uvezati kada to ima smisla. Recimo ako imamo jedan glavni entitet unutar koga bi imalo smisla ubaciti podentitete, onda ih tako trebamo strukturirati da ne bi bili odvojeni. Na primjer. ako neki članak ima video ili reviewe koji se odnose na samo taj članak.

Dugoročno bi trebalo raditi na izgradnji semantičkih mreža koje bi povezivale sve entitete. Ove semantičke mreže se obično organizuju u koncept mape i pokazuju crawlerima na koji način je sav sadržaj označen strukturiranim podacima povezan.
–2 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Dakle,

Ukoliko koristite Worldpress možete iskoristiti bilo koji dodatak npr. SEMRush.

Ukoliko trebate neki tutorijal samo pretražite website SEO.

SEO (Search Engine Optimization) proces je optimizacije internetskih stranica za tražilice, odnosno skup tehnika čiji je cilj organsko povećanje prometa određenog internetskog sjedišta, kao i povećanje kvalitete samog internetskog sjedišta. SEO se ne sastoji od izgradnje internetskog sjedišta koje je prilagođeno tražilicama, već prvenstveno ljudima.

Marinko Zadro od Marinko Zadro
hmmm ...nije mi baš jasno što ste joj odgovorili...
Viktor Viljac od Viktor Viljac
Bio mi je jedan od prvih odgovora nisam dobro složio odgovor ):

Slična pitanja

4 odgovora
1 odgovor
5 odgovora
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
1 odgovor
3 odgovora
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...