Suzanna Marić u rubrici Financije od

Kako se dolazi do financijske slobode?

Kako biste opisali taj proces, ali i sami cilj - što je financijska sloboda za Vas?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Marko Delivuk od

Poštovana,

prvi korak Vam je razumijevanje kompletnog procesa dolaska do financijske slobode. Koraci do toga Vam trebaju biti tako razrađeni da prvo razradite s nekim stručnim plan za postizanje financijske slobode. To radite tako što se mora razumjeti delegacija aktivnosti, onda kompletno razraditi planiranje, osmisliti izlazne strategije, itd, itd.

Nakon toga se obrađuje dosezanje ljudi kojima se želi pomoći. Kroz pomaganje ćete se bogatiti. Tu imate i povezivanje sa ljudima, pa isporučivanje usluga i proizvoda. To je jedan dugotrajan i složen proces.

Financijska sloboda je stanje u kojem biznismen više ne mora poslovati. On ne mora da radi, a može da pokriva sve troškove života za sebe. I svoje najbliže! Tada biznismen ima kompletno riješeno financijsko pokrivanje osnovnih životnih sredstava. I može da se osobno razvija potpuno slobodno u boljeg čovjeka.

Po meni bi svaka financijska sloboda se trebala izračunavati matematikom. Utvrde se najvažniji troškovi života za sebe - i svoje bližnje! - i nakon toga izračuna mjesečna novčana potreba kao i koliko novaca se mora zaraditi da bi se ta ista potreba na siguran način mogla dugotrajno ispunjavati.

Tako na primjer je nekome potrebno ne više od 2.000 evra mjesečno da može komotno da pokriva sve svoje životne potrebe za 3 ljudi. To bi značilo da je u pitanju oko 24.000 evra na godinu. 

I reći ću Vam da postoje neke sigurne firme koje posjeduju veliki broj nekretnina i koje bi godišnje isplaćivali dividendu od 5% na ulaganja, a sa mogućnosti da se cijelo ulaganje može vratiti nazad, onda bi se ulaganjem od 600.000 evra mogla postići godišnja dividenda od 30.000 evra sa kojom sumom bi se kompletno pokrila potreba od 24.000 evra godišnje da bi se imala financijska sloboda!

Financijska sloboda će Vam se na kraju ostvariti samo ako se pridržavate jasno definiranih pravila postupanja. Od stručnjaka možete naučiti neke zaštitne mjere i to bogatstvo će Vam se sigurno stvoriti ako se pridržavate plana s koracima.

Frenki (Ilija) Atajić od
SAMO FALI MALO POJAŠNJENJE, KAKO JEDNA MLADA 3-ČLANA OBITELJ DA DOĐE DO PRVIH - 600.000.Eura..? (to, kad se odgonetne - več ste BOGATI)
----------------------------------------------------------------------------------------
I reći ću Vam da postoje neke sigurne firme koje posjeduju veliki broj nekretnina i koje bi godišnje isplaćivali dividendu od 5% na ulaganja, a sa mogućnosti da se cijelo ulaganje može vratiti nazad, onda bi se ulaganjem od 600.000 evra mogla postići godišnja dividenda od 30.000 evra sa kojom sumom bi se kompletno pokrila potreba od 24.000 evra godišnje da bi se imala financijska sloboda!‌
Darija Gorić od
ima zemlju, ima kuću, ima stan... ne rađaju de svi bez svega‌

Slična pitanja

1 odgovor 555 👀
1 odgovor 340 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...