Zoran Jurić u rubrici Programiranje od

Koji razvojni framework (programski alat & platformu) za Internet of Things preporučate za razvoj aplikacija za povezivanje uređaja sa internetskim servisom (oblakom)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Viktor Viljac od

Postoje mnogi razvojni okviri dostupni za Internet stvari (IoT). Neke popularne opcije uključuju:

  1. Arduino: Arduino je platforma otvorenog koda koja pruža hardversko i softversko okruženje jednostavno za korištenje za IoT razvoj. Naširoko se koristi za izradu prototipa i za izgradnju jednostavnih, jeftinih IoT uređaja.
  2. Espressif ESP32: Espressif ESP32 je jeftin mikrokontroler niske potrošnje s ugrađenom WiFi i Bluetooth vezom. To je popularan izbor za izgradnju IoT uređaja zbog svoje male veličine, niske potrošnje energije i široke dostupnosti razvojnih alata.
  3. Raspberry Pi: Raspberry Pi je malo računalo s jednom pločom koje se može koristiti za širok raspon aplikacija, uključujući IoT razvoj. Ima snažan procesor, veliki izbor ulazno/izlaznih (I/O) opcija i živu zajednicu programera.
  4. Particle: Particle je platforma temeljena na oblaku za izgradnju IoT uređaja. Omogućuje niz hardverskih opcija, uključujući mikrokontrolere, mobilne modeme i Wi-Fi module, kao i komplet za razvoj softvera (SDK) jednostavan za korištenje i platformu za upravljanje uređajima u oblaku.

U konačnici, najbolji razvojni okvir za vaš IoT projekt ovisit će o vašim specifičnim zahtjevima i resursima koje imate na raspolaganju. Prilikom odabira razvojnog okvira trebali biste uzeti u obzir čimbenike kao što su složenost vašeg projekta, vaš proračun te vještine i stručnost vašeg tima.

Slična pitanja

1 odgovor 241 👀
2 odgovora 961 👀
2 odgovora 1.3k 👀
1 odgovor 345 👀
2 odgovora 402 👀
1 odgovor 561 👀
1 odgovor 339 👀
2 odgovora 411 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...