Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić
Otvorio sam prije pola godine fan stranicu na fejsu (skraćeno od Facebook) svaki tjedan sam objavio novi post sa cool slikom, te do sada okupio preko 250 fanova. No ne postoji interakcija između njih na fan stranjci. Pa kako da više pokrenem tu interakciju izmedju fanova gore? Šute pa šute. Kao da su duhovi. Imate li ideju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Martina Erdeljac Vojak od Martina Erdeljac Vojak
Bitno je za početak imati prave, a ne lažne fanove.

Pravi fanovi već samim klikom na "Sviđa mi se" pristaju kominicirati s našim brandom.

Na Community Manageru je da upozna svoje fanove, prati statistike kako bi prilagodio objave: tj. objavljivao sadržaj koji će fanovi voljeti, što znači i dijeliti, lajkati i komentirati.

Nažalost, nitko ne može unaprijed stvoriti viralan sadržaj koji će svi dijeliti, možemo se samo potruditi imati zanimljive postove u nadi da će možda postati viralni.
+6 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Prije nego što prijeđemo na primjere i trenutna zapažanja o tome što danas doprinosi povećanju interakcije na Facebook fan stranici, potrebno je ukratko analizirati novu Facebook filozofiju.

Ukupna interakcija na facebook fan stranici je izravno ovisna od ukupnog postignuća u objavama (eng. Total reach), odnosno od broja ljudi koji imaju priliku vidjeti Vaš post na svojoj strani sa pregledom objava (eng. news feed). Da bi ste povećali ukupnu interakciju postoje dva uvjeta. To su:

  • Prvi uvjet je svakodnevna komunikacija s vašim fanovima. Ukoliko ne objavljujete redovito vaše postove fanovi neće vidjeti vaše poruke (posljedica novog algoritma). S pozitivne strane, možete pratiti statistiku ukoliko odete na opciju insights, i na temelju dobivenih informacija zakazivati ​​prikazivanje postova. Na taj način možete bolje postići kontinuiranu komunikaciju s fanovima.
  • Drugi uvjet je znati što točno Facebook algoritam analizira kada odlučuje koji post će biti prikazan u news feed-u. U analizi cjelokupne interakcije facebook uzima u obzir lajkove, komentare, dijeljenje sadržaja, i koliko klikova imaju vaši linkovi koje postavite u objavama. Ukoliko vaš post nema aktivnosti, facebook algoritam će to vidjeti kao znak da fanovi nisu zainteresirani, što izravno utječe na smanjenje ukupne interakcije i obuhvaća postova na fan stranici.

Što češće stvoriti poruke koje donose veću interakciju (više lajkova, komentara i dijeljenja sadržaja) to više povećavate ukupno dostignuće u objavama (eng. Total reach) i češće se pojavljujete u news feed-u.

+5 glasa
Matej Tolić od Matej Tolić
Pozdrav ako želiš imati više fanova na stranici probaj s nečime što je u trendu ili popularno tada če ti biti porast fanova ako želiš da ti odgovaraju (da nisu kao duhovi) budi aktivan napravi nekakav događaj s nečime ih potakni da moraju posjetiti stranicu npr..staviš sliku na kojoj zatamniš lice i napišeš (tko je ovo?) tko prvi pogodi,nagradiš ga s nečime.Ili napraviš listu TOP10 fanova i koji najviše skupi bodova nagradiš ga s nečime.Ispituješ ih za nekakvo mišljenje itd....
Zoran Jurić od Zoran Jurić
@matej92 fora su ti ideje, možeš li još koje nabaciti? Ovo s licem mi je super ideja.
Zoran Jurić od Zoran Jurić
kuc, kuc, ima koga?
Matej Tolić od Matej Tolić
ima ima :) pa čuj imaš puno stvari kako da ih zabaviš npr igraj vješala s njima onda iz filma staviš sliku nprrobota optimus prime-a i pitaš iz kojeg filma je ovaj lik itd...

Slična pitanja

1 odgovor 546 👀
1 odgovor 973 👀
1 odgovor 1.7k 👀
1 odgovor 2.1k 👀
1 odgovor 692 👀
2 odgovora 431 👀
1 odgovor 221 👀
2 odgovora 1.6k 👀
1 odgovor 590 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...