187 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Poslovanje od Ivan Gačić
tagovi uređeni od Ivan Gačić
Kada poduzetnik krene u neki biznis, koje su mu sve financijske pomoći dostupne na tržištu ili od institucija države ili lokalnih vlasti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Marija Miljević od Marija Miljević

AKTUALNI domaći natječaji koji omogućavaju poduzetnicima POVRATNA SREDSTVA kroz POVOLJNE KREDITE su sljedeći:

  • HAMAG BICRO COVID-19 zajam - Zajam za obrtna sredstva u visini 750.000,00 kn namijenjen MSP-ovima  koji su aktivno poslovali najmanje 3 mjeseca u 2019. godini i koji su u 2020. godini ostvari pad prihoda od 20% i više u odnosu na 2019. godinu.
  • HAMAG BICRO investicijski krediti  - Mikro zajam za kupnju osnovnih sredstava do 25.000,00 eura s kamatnom stopom do 0,5%.
  • HBOR kredit za rast i razvoj - Investicijski krediti financirat će se 50 posto po kamatnoj stopi od 0 posto, a 50 posto po tržišnoj kamatnoj stopi. Visina kredita od 100.000,00 eura do 3.000.000,00 eura tj. 10.000.000,00 eura za sektor turizma.
AKTUALNI EU natječaji za financiranje i sufinanciranje POSLOVANJA su sljedeći:
  • 70% sufinanciranja za MSP-ovima za istraživanja - Ako imate svjetsku investiciju s velikim tržišnim potencijalom (isključivo globalno inovativni projekt!) u fazi djelujućeg prototipa (TRL 6), te kako biste ju doveli na tržište, na raspolaganju poduzetnici imaju 70% sufinanciranja tj. do 2,5 milijuna eura. Prijaviti se mogu samostalni start-upovi i MSP-ovi. Rok za kratku prijavu: bilo kada. (EIC Accelerator)

  • 100% financiranja konzorcija na putu od idejne faze do prototipa - Ako imate konzorcij od barem 3 partnera te ideju za koju vjerujete da će promijeniti svijet, ali je ne možete dovesti do faze prototipa onda Vam EIC Pathfinder pomaže na putu s čak 100% sufinanciranja. Na raspolaganju imate 3 milijuna eura. (EIC Pathfinder)

+5 glasa
Marin Barić od Marin Barić

Financijska pomoć na raspolaganju poduzetnicima za proširenje turističkih kapaciteta malih iznajmljivača i unapređenje poslovanja možete dobiti novac kroz nadolazeće natječaje u sklopu NPOO-a za turistički sektor. Naime, moći će se investirati i doprinijeti razvoju održivog turizma kroz digitalnu i zelenu tranziciju, te su zato predviđeni sljedeći nadolazeći natječajni pozivi:

  1. Pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj turističkih proizvoda prihvatljivih za okoliš, učinkovitost resursa te zelenu i digitalnu tranziciju
  2. Pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava za zelenu tranziciju malih iznajmljivača u poduzetnike u turizmu i ugostiteljstvu
  3. Pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje aktivnosti umrežavanja u klastere te istraživanja i razvoja u poduzećima u cjelokupnom lancu vrijednosti turizma i ugostiteljstva

Više o tome možete vidjeti npr. ovdje: https://www.tiko-pro.hr/hrvatski-natjecaji/najava-potpora-poduzecima-za-tranziciju-na-energetski-i-resursno-ucinkovito-gospodarstvo

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Marija Userin 30.09.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Marija Userin
1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...