210 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Priroda od Ivan Gačić

Do kojeg planinarskog doma na Medvednici ("zagrebačka gora") najradije planinarite i zašto? Koji su Vaši dojmovi i oko puta do omiljenog planinarskog doma i u samom domu, oko ponude hrane, pogled i slično?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Volite li provoditi vrijeme u prirodi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović

Osim vjerojatno najpoznatije Glavice, jedno od najdražih odredišta za planinarenje na Medvednici mi je Planinarska kuća Kameni svati, a ona se nalazi na zagorskoj strani. Do ovog mjesta se može doći preko Meglenjaka i Susedgrada, a osobno mi je najdraže ići stazom preko već spomenute Glavice pa produžiti dalje do Kamenih svata. 

 Planinarska kuća Kameni svati je odmorište, a ne planinarski dom poput Glavice te se tamo ne može prenoćiti, popiti i pojesti ako ste planinar u prolazu, ali svakako se možete učlaniti u Planinarsko društvo Susedgrad koje ovo mjesto koristi za dogovorene izlete. Iako ne spada u kategoriju planinarskih domova, ovo mjesto vrijedi spomenuti upravo zato što nije toliko veliko, ali nudi pogled i prirodno okruženje koje svavako vrijedi posjetiti. Na putu do Planinarske kuće Kameni svati naići ćete na puno netaknute prirode, a staza nije toliko zamorna i teška koliko je duga. Svakako bih preporučila odlazak u jutarnjim, a ne popodnevnim satima ako se odlučite na ovakav izlet, pogotovo ako prije niste posjetili ovo mjesto i ne znate koliko će vam vremena do tamo i nazad trebati.

+3 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Medvednica je jedno vrlo cijenjeno mjesto u Hrvatskoj te su Zagrepčani vrlo zahvalni zbog blizine ovog prirodnog fenomena, do kojeg svaki Zagrepčanin može doći gradskim prijevozom. 

Osobno, još od malena, najdraži planinarski dom mi je definitivno Puntijarka. Puntijarka je mjesto gdje ćete se povezati s ljudima koji često ovdje dolaze, sa radnicima i naravno, zaljubiti ćete se u kuhinju. Domaća jela od kuhanog graha, mlinci i puretine pa sve do ukusnih štrudli od sira, šljiva ili višnji.

Put koji izabirem do Puntijarke je Bikčevićeva staza koji je, malo reći, prilično zahtijevan. No, izvrstan za kondiciju i izlazak iz komforne zone ako ste spremni na taj korak. Ovisno o kondiciji, od početka staze do Puntijarke će vam prosječno trebati oko 1 h i 15 minuta, a svaki put staza postoje lakša te ćete uspjeti doći do ovog planinarskog doma u roku od jednog sata, ako ne i manje. 

Izvrstan odabir za druženje s obitelji, prijateljima ili team building. Naravno, do doma možete doći i autom. Radno vrijeme je od 9 do 21h. Ispred doma se nalazi veliko dvorište puno stolova tako da ćete uvijek pronaći mjesto za sebe i svoju ekipi. Preporučila bih odlazak u ranijim jutarnjim satima.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...