Lovro Gorup u rubrici Turizam i putovanja od Lovro Gorup
Je li moguće putovati za 100 kn u neku udaljeniju zemlju (poput Čilea) iz Hrvatske? Gdje pronaći što povoljnije karte za putovanje? Kada su karte najjeftinije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Ako govorimo o avionskim prijevozom, a pretpostavljam da govorimo, vrlo je teško naći kartu za baš 100 kuna ili ispod, ali se karte mogu pronaći za vrlo vrlo nisku cijenu od uobičajene. Naravno, ovisi gdje točno putujete.

Također ovisi o vremenu, sezoni, trendovima, tržištu, sreći i iz kojeg grada krećete. Rijetko ćete pronaći iz Zagreba tako jeftine letove jer Zagrebački aerodrom ne posluje s 'jeftinijim' kompanijama, tako da ćete morati biti spremni polijetati iz drugog grada, kao Split, Beograd, Budimpešta, itd.. tako da je i taj trošak puta uračunat u cijenu.

Primjerice, neki dan sam vidjela ponudu za 1. Maj iz Splita do Amsterdama za 60 eura povratna karta ili za Pariz za 70 eura.

Najbolje popuste ćete naći na skyscanner.net stranici. Bitno je pratiti svaki dan jer ponude znaju brzo isteći. Isto tako, ako se usudite putovati u ovo doba sigurna sam da ćete naći i više nego dobre cijene letova. 

Stavljam link stranice gdje ćete pronaći vrlo jeftine karte:

https://www.skyscanner.net/

+4 glasa
Marija Miljević od Marija Miljević

DiscoverEU – inicijativa za mlade

Inicijativa DiscoverEU još od 2018. omogućuje besplatno putovanje vlakom 18-godišnjacima kako bi otkrili prirodne i kulturne ljepote Europe. Priliku je dosad iskoristilo 130.000 mladih, a inicijativa je postala dio programa Erasmus+ čime pridonosi Europskoj godini mladih 2022. Tijekom godine otvaraju se dva kruga natječaja u kojima uspješni kandidati dobivaju besplatnu kartu za vlak i postaju Ambasadori DiscoverEU inicijative.

Natječaj 2022. godine obuhvaća osobe rođene između 1. srpnja 2003. i 30. lipnja 2004. Dakle, neki mogu i za manje od 100 kuna putovati, barem po Europi, ali još ne u udaljenije zemlje svijeta.

Slična pitanja

5 odgovora 535 👀
1 odgovor 188 👀
1 odgovor 1.6k 👀
2 odgovora 1.9k 👀
5 odgovora 2.2k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...