Iva Murat u rubrici Zabava od
Nedavno sam pogledala njemačku seriju Dark. Možete li mi preporučiti neku seriju sličnog žanra? Poželjno da je snimljena u cijelosti, da ne moram čekati da izađu nove sezone.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Lara M. Uremović od
odabran od Iva Murat
 
Najbolji odgovor

Nedavno sam na Netlixu pogledala kriminalističku triler seriju The Blacklist. Serija je izašla 2013. godine te upravo izlazi 8. sezona. Jedan od glavnih razloga za pogledati seriju definitivno je glavni glumac James Spader, koji svojim odličnim performansom savršeno utjelovljuje protagonista Raymonda Reddingtona. Raymond "Red" Reddington je kriminalac koji se nalazi prvi na FBI-jevoj listi najtraženijih, no sklopi poseban dogovor s njima prema kojem dobije pravni imunitet u zamjenu za pomoć u hvatanju drugih kriminalaca koji su na listi najtraženijih. Ovaj originalan preokret na kriminalističku radnju pridonosi osebujnosti serije i čini ju zanimljivijom, kao i odlično napisan scenarij zbog kojeg je svaki slučaj riješavan u seriji unikatan na svoj način.

Jedna od serija koja me je najviše oduševila definitivno je La Casa de Papel (Money Heist). Radi se o španjolskoj seriji podijeljenoj u dva dijela, svaki od kojih ima dvije sezone. Otkad ju je otkupio Netlix, serija je naglo dobila na popularnosti i ubrzo dobila titulu najpoznatije serije na svijetu koja nije na engleskom. La Casa de Papel ima odlične recenzije te je osvojila više nagrada diljem svijeta. Radnja prati osam ljudi koje je okupio misteriozni čovjek zvan "The Professor" kako bi opljačkali tiskaru Royal Mint of Spain. Radnja je izuzetno napeta, s mnogo maštovitih zapleta. Upravo to, kao i odlična gluma, fantastični obrati i originalnost scenarija samo su neki od razloga zašto bih svima preporučila ovu seriju!

Još jedna serija vrijedna spomena jest definitivno miniserija Queen's Gambit. Izašla je tek 23.10. i već je pobila mnoge rekorde gledanosti, te ima odlične kritike i visoke ocjene na brojnim portalima. Serija prati odrastanje djevojčice Beth Harmon koja je u sirotištu naučila igrati šah, a nadalje se bori s ovisnošću o drogi i alkoholu, dok je u središtu njezino nastojanje da postane svjetska prvakinja u šahu. Serija je originalna i zanimljiva, a mlada glumica Anya Taylor-Joy izuzetno je odigrala ulogu protagonistkinje. Radnja serije smještena je u 50tim i 60tim godinama, te se odlikuje sjajnom kostimografijom i izvrsnom glazbom iz tog vremena. Toplo je preporučam!

 

Znatkica od
Čini mi se pomak od Hollywooda. Možeš li proširiti svoju listu favorita? Čini mi se da nam se sviđaju iste...‌
+2 glasa
Karla Jurišić od

Nedavno sam pogledala mini seriju The Queen's Gambit. Serija me toliko oduševila da bi ju moglo opet pogledati. 

Epizode su dugačke, ali vrijedne gledanja. Serija je dostupna na Netflixu. Izašla je 23. listopada, a već ima ocjenu 8,9 na IMDB-u te čak skoro 20 000 glasova. Radi se o djevojčici Beth Harmon, koja je završila u sirotištu te tamo upoznala domara koji je igrao šah. Zbog toga ga je i ona htjela naučiti igrati, a kako joj je išlo, možete najbolje vidjeti u seriji.

Serija je drugačija te ima posebno kvalitetan soundtrack iz 60-tih godina. Sa glazbom i kostimima se lako uživjeti u seriju te vas na kraju serija ostavi bez daha. Mogu priznati da već zaista dugo nisam pogledala ovako neobičnu, a vrlo kvalitetnu seriju tako da bi i vama preporučila isto. Uživajte!

Iva Murat od
Pogledala sam seriju i super je, preporučujem i drugima :)

Slična pitanja

1 odgovor 396 👀
2 odgovora 578 👀
Iva Murat 14.10.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Iva Murat
2 odgovora 2.3k 👀
5 odgovora 6.3k 👀
3 odgovora 2.0k 👀
1 odgovor 411 👀
3 odgovora 4.4k 👀
1 odgovor 673 👀
2 odgovora 2.5k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...