Lovro Gorup u rubrici Zabava od
Koju poruku nose film i knjiga Forrest Gump?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Nikolina Šrajbek od
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor

Forrest Gump savršeni je spoj svega što današnji čovjek nije, a upravo ga to čini unikatnim i vrijednim. Ono što je Forrest činio jest da je uvijek bio vjeran svojim bližnjima, uvijek je bio spreman pomoći im, nikoga nije osuđivao i bio je dosljedan sam sebi. O sebi nije imao visoko mišljenje i bio je skroman. U svemu je bio predan i dao bi zadnji atom snage u svaki odnos i posao. U njegovom pogledu na svijet ne postoje razlike između ljudi, svi su za njega jednaki. Nije bio sebičan i u svemu je pronašao dobro, pa čak i ako bi mu netko naudio. Živio je za danas i za dobro. Širio je ljubav, otvorenost, iskrenost i čistoću, a ono što je svojim karakterom želio poručiti je da se i drugi ljudi prestanu fokusirati samo na svoj rad i svoje uspjehe, da dijele drugima i učine dobro, da ponekad sakriju svoj ego i da budu vjerni i iskreni. No, ona najvažnija poruka je da se isplati biti ustrajan u svojim ciljevima.

+3 glasa
Lara Tić od
U tom filmu se protagonist bori sa osuđivanjem, odbacivanjem i nepravdom dok cijelo vrijeme ostaje vjeran onome u što vjeruje. Forrest je mnogo puta susreo i rastao se od svoje najbolje prijateljice iz djetinjstva, za koju je uvijek imao samo lijepe riječi te ju je tješio i pružao pomoć kada bi joj bila potrebna, i odstupio kada bi ga ona to zamolila. U odnosu sa Poručnikom je uvijek poštivao njegov autoritet, čak i onda kada je Poručnik postao njegov partner na ribarskom brodu kojega je Forrest kupio. U odnosu sa Bubbom (prijatelj iz vojske), Forrest je riskirao svoj život da bi pokušao spasiti njegov, a kada to nije uspio pružio je financijsku pomoć njegovoj obitelji, zato što je ta ljubav prema prijatelju čak i nakon smrti bila tu. U odnosu sa majkom, on je uvijek prema njoj bio nježan i pun poštovanja, te je njene savjete najviše cijenio. Tu se pokazuje kako on ima ultimativno poštovanje prema majci koja ga je odgojila, othranila te se uvijek trudila pružiti mu čim bolji život.

U odnosu sa samim sobom, Forrest je uvijek radio ono što ga usrećuje i tako se ostvario kao sin, otac, muž i prijatelj. Trčao je jer je to volio, uživao u sitnicama koje su ga činile sretnim te je uvijek ostao skroman. Moje shvaćanje pouke ovog filma bilo bi to da treba uvijek činiti ono što te čini sretnim, ne zakinuti nikoga za svoju dobrobit te ostati lojalan ljudima koji su to zaslužili sa svojom ulogom u našem životu.

Slična pitanja

3 odgovora 886 👀
7 odgovora 1.0k 👀
1 odgovor 281 👀
3 odgovora 614 👀
2 odgovora 1.3k 👀
3 odgovora 570 👀
Nikolina Šrajbek 14.09.2020. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Nikolina Šrajbek
1 odgovor 465 👀
2 odgovora 6.1k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...