631 pregleda
Lovro Gorup u rubrici Umjetnost i kultura od Lovro Gorup (4.4k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Što vam je bolje- Forrest Gump film ili knjiga? Zašto?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+5 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka (25.1k bodova)

Ja bih svakako preporučila film i to najviše zbog briljantne izvedbe poznatog i cijenjenog glumca Toma Hanksa. Tom Hanks u tom filmu je pokazao koliko je odličan glumac i vjerojatno ne postoji osoba kojoj srce nije barem malo zazeblo nakon gledanja tog filma. Da film nije tako kvalitetan, preporučila bih knjigu, ali ovo je jedna od rijetkih iznimaka gdje se film svakako isplati pogledati. 

O kvaliteti filma govori i ocjena na IMDB-u koja iznosi čak 8.8, a to je za film prilično visoka ocjena.

+4 glasa
Lara M. Uremović od Lara M. Uremović (1.3k bodova)

Knjigu Forrest Gump napisao je Winston Groom 1986. godine, prema kojoj je film napravljen 1994. godine u režiji Roberta Zemeckisa. 

Iako je češće čuti izraz "knjiga je puno bolja od filma" nego obrnuto, što obično vrijedi i kod mene, smatram da je ovaj slučaj jedan od rijetkih iznimaka. S obzirom na sve neuspjele napore da se sjajne knjige pretvore u sjajne filmove, jasno je da su mediji prilično različiti i da zadatak prevođenja jednog u drugi nije lak. Međutim, većina ljudi se slaže da je u slučaju Forresta Gumpa film itekako dorastao knjizi- čak je i premašio. Iako se podosta razlikuju te knjiga sadrži mnogo događaja i radnji koji su u filmu izostavljeni, kvaliteta filma to uvelike nadoknađuje. Dapače, s pretjeranim forsiranjem radnje knjiga gubi na realnosti i daje filmu još veću prednost. Jedan od najvećih razloga zašto bih preporučila film preko knjige jest Tom Hanksovo senzacionalno utjelovljenje glavnog lika. Njegova odlična gluma, koja mu je donjela Oscara za najboljeg glavnog glumca te godine, čini Forresta Gumpa simpatičnijim i pristupačnijim gledatelju. 

Zadivljena sam kako su redatelj, scenaristi i glumci koji stoje iza filma uspjeli izvući najbolje iz neizbrušenog koncepta knjige i iz njega stvoriti jedno predivno filmsko iskustvo! S razlogom je film osvojio Oscara za najbolji film godine.

+1 glas
Lucija Vlaović od Lucija Vlaović (10.3k bodova)
Knjiga je super i većinom kada netko kaže knjiga ili film spremno odgovorim knjiga, ali u ovom slučaju moram reći film. Prvenstveno zato što je riječ o kvalitetnom filmu koji je vrijedan gledanja. O tome koliko je film odličan govori i činjenica da je knjiga postalo globalno poznata tek nakon objave filma (dakle, film je proslavio knjigu). Glumačka postava filma je potpuno pogođena, a Tom Hanks ulogu Forresta nije mogao odglumiti bolje. Možda sam i previše subjektivna jer je meni Forrest Gump film koji sam pogledala barem petnaest puta, a sada nakon što sam vidjela ovo pitanje, spremam ga se pogledati još jedanput.

Slična pitanja

2 odgovora
Lovro Gorup 10.11.2020. pitanje u rubrici Zabava od Lovro Gorup (4.4k bodova)
7 odgovora
1 odgovor
Nikolina Šrajbek 14.04.2021. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Nikolina Šrajbek (69.9k bodova)
3 odgovora
Nikolina Šrajbek 14.09.2020. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Nikolina Šrajbek (69.9k bodova)
2 odgovora
Ružica Perić 08.07.2021. pitanje u rubrici Zabava od Ružica Perić (16.5k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...