313 pregleda
Sandra Vukov u rubrici Tehnologija od Sandra Vukov
Zašto PS 4 može stvoriti ovisnost? Da li to može postati opasno po život?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić

Sve igrane konzole mogu prouzročiti ovisnost, bio to PS4,Xbox,bilo kakav mobitel ili PC/Laptop. 

Ja osobno, bi mogao po cijele dane biti i na PS4 i na laptopu, te igrati razno razne igrice, ali jednostavno znam da to nije dobro za mene a i moje bliznje. Nas mozak treba odmor od bilo kakvih navedenih stvari gore.

Gledam danasnju generaciju djece... Pa oni non-stop vise po mobitelima, PS4-ci, kompjuterima i  slicno, dok smo mi prije kao djeca neprestalno bili vanka i doslovno trcali za loptom. Jednostavno je dokazano da previse provođenja vremena na temu ''zaglupljuje'' populaciju. Ne govorim ja da se ne smije biti na PS4, naprotiv, sasvim je ok 2-3 sata na dan provesti vrijeme igrajuci igrice, ali treba imati mjeru.

Da li može biti opasno po život? Naravno da može... Znam prijatelja iz Švedske koji je pao u nesvijest za vrijeme radnog vremena, jer nije spavao normalno tjedan dana jer je visio na laptopu i igrao igrice. Može doći do epilepsije i još težih komplikacija. 

+3 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor

Skoro sve u životu može postati ovisnost. Od gledanja televizije, preko igranja igara, pa sve do onih najtežih oblika kao što su droge, alkohol i slično. Ovisni o nečemu postajemo kada gubimo mogućnost kontroliranja u tome što radimo/koristimo/konzumiramo. Kada nas nešto privuče toliko da bismo mogli tu stvar raditi gotovo danonoćno bez obaziranja na neke druge, možda i puno bitnije stvari koje se dešavaju oko nas.

Dakle, rekao bih da definitivno igranje igara na PS4 može postati ovisnost i da nikako ne treba pretjerivati u igranju. No, iako to može postati ozbiljan problem, mislim da ne može postati baš toliko opasno da bi si ugrozili život, no tko zna možda se u budućnosti i pojavi netko tko će si (smrtno) ugroziti život zbog PlayStation-a. Svakako bi bilo dobro da se ne pretjera u ničemu što radimo/koristimo/konzumiramo kako si ne bi stvorili nepotrebne nedaće.

Slična pitanja

2 odgovora
Sandra Vukov 18.11.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Sandra Vukov
1 odgovor
2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Sandra Vukov 03.12.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Sandra Vukov
1 odgovor
02.01.2022. pitanje u rubrici Zabava od anonymous
4 odgovora
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...