142 pregleda
Sandra u rubrici Tehnologija od Sandra [Ekstraktivan] (8.8k bodova)
Zašto PS 4 može stvoriti ovisnost? Da li to može postati opasno po život?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić [Ekstraktivan] (9.8k bodova)

Sve igrane konzole mogu prouzročiti ovisnost, bio to PS4,Xbox,bilo kakav mobitel ili PC/Laptop. 

Ja osobno, bi mogao po cijele dane biti i na PS4 i na laptopu, te igrati razno razne igrice, ali jednostavno znam da to nije dobro za mene a i moje bliznje. Nas mozak treba odmor od bilo kakvih navedenih stvari gore.

Gledam danasnju generaciju djece... Pa oni non-stop vise po mobitelima, PS4-ci, kompjuterima i  slicno, dok smo mi prije kao djeca neprestalno bili vanka i doslovno trcali za loptom. Jednostavno je dokazano da previse provođenja vremena na temu ''zaglupljuje'' populaciju. Ne govorim ja da se ne smije biti na PS4, naprotiv, sasvim je ok 2-3 sata na dan provesti vrijeme igrajuci igrice, ali treba imati mjeru.

Da li može biti opasno po život? Naravno da može... Znam prijatelja iz Švedske koji je pao u nesvijest za vrijeme radnog vremena, jer nije spavao normalno tjedan dana jer je visio na laptopu i igrao igrice. Može doći do epilepsije i još težih komplikacija. 

+3 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir [Megaktivan] (15.7k bodova)
odabran od Sandra
 
Najbolji odgovor

Skoro sve u životu može postati ovisnost. Od gledanja televizije, preko igranja igara, pa sve do onih najtežih oblika kao što su droge, alkohol i slično. Ovisni o nečemu postajemo kada gubimo mogućnost kontroliranja u tome što radimo/koristimo/konzumiramo. Kada nas nešto privuče toliko da bismo mogli tu stvar raditi gotovo danonoćno bez obaziranja na neke druge, možda i puno bitnije stvari koje se dešavaju oko nas.

Dakle, rekao bih da definitivno igranje igara na PS4 može postati ovisnost i da nikako ne treba pretjerivati u igranju. No, iako to može postati ozbiljan problem, mislim da ne može postati baš toliko opasno da bi si ugrozili život, no tko zna možda se u budućnosti i pojavi netko tko će si (smrtno) ugroziti život zbog PlayStation-a. Svakako bi bilo dobro da se ne pretjera u ničemu što radimo/koristimo/konzumiramo kako si ne bi stvorili nepotrebne nedaće.

Slična pitanja

2 odgovora 377 pregleda
4 odgovora 301 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...