129 pregleda
Mihaela Blažeka u rubrici Kupovina od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.7k bodova)
Isplati li se što kupovati za Black Friday ili oni dignu cijene prije, pa ih onda spuste?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.6k bodova)
Za Black Friday se jedino isplati kupovati ukoliko već dugo nešto želimo kupiti i pratimo taj proizvod konstantno. Tako ćemo znati koja je cijena realna, koliko je stvar koštala prije i koliko je snižena. To su proizvodi kao na primjer kuhinjski aparati, čizme, kaput, laptop ili TV.

A što se tiče kupovine za Black Friday samo zato jer su 'popusti', mislim da nema puno smisla jer, kako stručnjaci kažu, ovdje niste uštedjeli nego potrošili i to potrošili na vrlo vjerojatno ono što niste imali u planu ni kupiti.

Također, mnoge trgovine dignu cijene prije popusta pa ih netom prije spuste, a zapravo ih spuste na prvobitnu cijenu i tako ostaju na istoj razini, a kupce primame raznim reklamama i brojkama.
+4 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić [Ekstraktivan] (9.8k bodova)
Ako cemo iskreno, Black Friday popusti su jedino stvarni u Sjedinjenim Americkim Drzavama. U SADu su nevjerovatni popusti da tu budu navale ne viđenih razmjera, pa cak dode do velikih sukobljavanja pojedinaca. Vi u Americi mozete uzeti iPhone uređaj za 700 kn tijekom Black Friday popusta.
Po mom misljenju, u Hrvatskoj Black Friday je nista naspram onog u Americi. Danas mi je prijatelj na faksu pricao da je vidio na jednom web shopu popuste od 5% sto je nista. Black Friday u Hrvatskoj je marketinska taktika gdje se proizvodu lazno smanji cijena u smislu da cijenu prvobitno povecaju pa zatim na tu povecanu cijenu stave popust.
+3 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir [Megaktivan] (15.7k bodova)

Black Friday je globalno poznati "praznik" niskih cijena u cijelom svijetu, pa samim time i kod nas. No, rekao bih da su pravi i istinski popusti ostvarivi i vidljivi isključivo u Americi. Kod nas, kao i u većini ostatka Europe, ti su popusti s obzirom na one u SAD-u poprilično mali i mizerni.

Kod nas je čak i česta pojava ta da prodavači netom prije samog dana Black Friday-a podignu svoje cijene kako bi ih onda na Black Friday mogli sniziti, no naravno time je taj popust zapravo samo prividan. No, ipak rekao bih da prodavači na kraju snize svoje redovne cijene, ali ne u tolikoj mjeri kolika nam je prikazana na papiru, odnosno u izlogu.

Slična pitanja

2 odgovora 133 pregleda
2 odgovora 215 pregleda
1 odgovor 90 pregleda
1 odgovor 105 pregleda
3 odgovora 3.4k pregleda
4 odgovora 1.4k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...