Margareta Jurisi u rubrici Kozmetika i estetika od
Ne želim trošiti svaka 2 tjedna na trajni lak pa me zanima mogu li ga raditi kod kuće?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Nikolina Šrajbek od
odabran od Redakcija
 
Najbolji odgovor
Već više od pola godine svojim ukućankama i sebi radim trajni lak na rukama i nogama. Jednostavno je i isplativije, a uz malo prakse postane i brzo.

Koristim SilverCrest UV lampu za nokte kupljenu u Lidlu (cijeli set za manikuru koštao je 300 kn). Lampa se može podesiti na 90, 150 i 240 sekundi, a ja sve dijelove trajnog laka držim ispod lampe na 150 sekundi. Lakove koje koristim naručujem s AliExpressa (preporučam GDCOCO za 8 kn), a za bazu i završni sjaj s.he 2in1 base & gloss iz dm-a.

Prvo od svega, potrebno je odmastiti ploču nokta koristeći polirni blok. Ploča ne smije biti sjajna ni prašnjava. Potom potisnuti kožicu oko nokta i odstraniti višak.

Nakon što je ploča nokta bez sjaja i zanoktica, stavlja se primer i superbond. Ova dva proizvoda ne koristim, no svejedno mi trajni lak izdrži više od dva tjedna. Primer se suši na zraku, nije ga potrebno stavljati ispod lampe, a superbond služi za bolje pričvršćivanje trajnog laka.

Na superbond se stavlja baza ili 2u1 baza i sjaj te se suši u UV lampi 120 sekundi, a u LED lampi 60 sekundi.

Nakon nanošenja baze slijedi tanki sloj trajnog laka u boji. Ako je lak kvalitetan, dovoljno ga je nanijeti samo jednom. Vrijeme sušenja jednako je kao i za bazu.

Završno se nanosi 2u1 baza i sjaj koja se polimerizira 3 minute u UV lampi i 1 minutu u LED lampi.

Nakon svih ovih postupaka, višak masnoće skida se cleanerom.
+5 glasa
Mihaela Blažeka od
Naravno! Samo morate nabaviti UV lampu (to možete naći jeftino na AliExpressu), dehidrator, primer, bazni lak, lakove u boji, lak koji ide na vrh i tekućinu s kojom ćete maknuti ljepljivi sloj zadnjeg sloja laka.

Nakon što očistite temeljno nokte i maknete kutikulu (pogurnete ju i odrežete ju ili ju samo pogurnete), stavite deihdrator. On će s noktiju maknuti onaj masni trag koji je loš za lak. Zatim stavite primer, pričekajte pola minute da se malo posuši i onda stavite bazni lak. Držite pod UV lampom 60 sekundi i stavite lak u boji koji također morate držati 60 sekundi pod lampom. Stavite tako nekoliko slojeva laka po želji i završite lakom koji ide na kraju za sjaj te obrišite sredstvom za micanje ljepljivost sa zadnjeg sloja.

Slična pitanja

2 odgovora 1.4k 👀
1 odgovor 684 👀
1 odgovor 3.4k 👀
4 odgovora 3.9k 👀
1 odgovor 244 👀
1 odgovor 254 👀
1 odgovor 4.9k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...