187 pregleda
Ana Pilato u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Koja inovativna tehnološka rješenja za turizam možemo primijeniti u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Martina Lucić Čanak od Martina Lucić Čanak [Aktivan] (408 bodova)

Inovativnost je ove godine posebno izražena u kreiranju turističkog proizvoda. Jedan od inovativnih načina koji se može primijeniti je kreiranje sadržaja proširene stvarnosti (AR = augmented reality) kroz platformu https://equinox.vision/ . Postoji primjer koji je napravila TZ Zagreba za ovaj Advent

 

U situaciji kada javna okupljanja nisu dozvoljena, turistička zajednica je kreirala izložbu Virtualni božićni prozori i na taj način je povezala tradicionalnu i toplu priču Adventa s modernim tehnologijama, a posjetitelje Adventa usmjeravala na mnogobrojne lokacije na širem području grada (trgova i parkova). 

Više info na: https://www.adventzagreb.hr/virtualni-bozicni-prozori 

S druge strane može se razmišljati i šire. To znači postaviti si pitanje kako da turističke destinacije efikasno i jednostavno upravljaju svojim resursima i ponudom. U tom kontekstu ove godine je osnovana inicijativa Pametni turizam https://pametniturizam.hr/ koja okuplja stručnjake iz Travel Tech svijeta kako bi inovativnim rješenjima pomogli destinacijama da sa svojom ponudom i prezentacijom doživljaja i načinom rezervacija budu u skladu sa zahtjevima generacija koje su odrasle okružene digitalnim tehnologijama.

+6 glasa
Marko Lukičić od Marko Lukičić [Aktivan] (476 bodova)
Acquaint, hrvatska Data Science i data integration kompanija, je razvila AmenityRecommender - sustav temeljen na konceptima umjetne inteligencije za unapređenje iskustva gostiju te unapređenja prodaje dodatnog sadržaja.

AmenityRecommender za svakog gosta (uz njegovu privolu i u skladu s odredbama GDPR-a) pokušava procijeniti trenutni interes te na temelju tog interesa ponuditi proizvode i usluge iz ponude hotela ili destinacije.

Jednom generirane, preporuke se komuniciraju gostima putem različitih komunikacijskih kanala poput: recepcije, televizora u sobi, WiFi-a, aplikacija, emailova i dr.

Slična pitanja

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...