232 pregleda
Ana Pilato u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato (7.8k bodova)

Koja inovativna tehnološka rješenja za turizam možemo primijeniti u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Martina Lucić Čanak od Martina Lucić Čanak (498 bodova)

Inovativnost je ove godine posebno izražena u kreiranju turističkog proizvoda. Jedan od inovativnih načina koji se može primijeniti je kreiranje sadržaja proširene stvarnosti (AR = augmented reality) kroz platformu https://equinox.vision/ . Postoji primjer koji je napravila TZ Zagreba za ovaj Advent

 

U situaciji kada javna okupljanja nisu dozvoljena, turistička zajednica je kreirala izložbu Virtualni božićni prozori i na taj način je povezala tradicionalnu i toplu priču Adventa s modernim tehnologijama, a posjetitelje Adventa usmjeravala na mnogobrojne lokacije na širem području grada (trgova i parkova). 

Više info na: https://www.adventzagreb.hr/virtualni-bozicni-prozori 

S druge strane može se razmišljati i šire. To znači postaviti si pitanje kako da turističke destinacije efikasno i jednostavno upravljaju svojim resursima i ponudom. U tom kontekstu ove godine je osnovana inicijativa Pametni turizam https://pametniturizam.hr/ koja okuplja stručnjake iz Travel Tech svijeta kako bi inovativnim rješenjima pomogli destinacijama da sa svojom ponudom i prezentacijom doživljaja i načinom rezervacija budu u skladu sa zahtjevima generacija koje su odrasle okružene digitalnim tehnologijama.

+6 glasa
Marko Lukičić od Marko Lukičić (662 bodova)
Acquaint, hrvatska Data Science i data integration kompanija, je razvila AmenityRecommender - sustav temeljen na konceptima umjetne inteligencije za unapređenje iskustva gostiju te unapređenja prodaje dodatnog sadržaja.

AmenityRecommender za svakog gosta (uz njegovu privolu i u skladu s odredbama GDPR-a) pokušava procijeniti trenutni interes te na temelju tog interesa ponuditi proizvode i usluge iz ponude hotela ili destinacije.

Jednom generirane, preporuke se komuniciraju gostima putem različitih komunikacijskih kanala poput: recepcije, televizora u sobi, WiFi-a, aplikacija, emailova i dr.

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Zoran Jurić 13.08.2016. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Zoran Jurić (8.6k bodova)
2 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...