Ana Pilato u rubrici Turizam i putovanja od

Hoće li Hrvatska ikada imati turizam (sezonu) 365 dana u godini?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Martina Lucić Čanak od

To je pitanje koje si danas mnoge destinacije postavljaju.

S obzirom na globalnu neizvjesnost te pogotovo neizvjesnost avio prijevoza, pitanje je i na koje goste će se Hrvatska fokusirati u narednom periodu i koje će biti ključne poruke te kako će se one komunicirati kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima. 

U Hrvatskoj danas postoje smještajni objekti (ovdje prije svega mislim na privatni smještaj u kontekstu kuća za odmor) koji su puni gotovo tijekom cijele godine, ali u tom slučaju se radi o pojedincima.

S obzirom da je sve veća potražnja za kvalitetnim i relevantnim informacijama, postoji mogućnost da će destinacije krenuti razmišljati na način da cijelu ponudu svoje destinacije stave na jedno mjesto i učine ju razumljivom, interaktivnom, lako dostupnom te jednostavnom za kombiniranje i rezerviranje. 

Ono što se danas spominje kao digitalna transformacija prije ili kasnije će imati utjecaj i na prezentiranje i na mogućnost povezivanja kompleksnih turističkih proizvoda.
U tom slučaju postajala bi digitalna infrastruktura koja bi služila kao podloga za kontinuirano komuniciranje turističkih proizvoda i one ponude koja je relevantna u točno određeno doba godine. 

 

Slična pitanja

2 odgovora 408 👀
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
1 odgovor 265 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...