Hoće li Hrvatska ikada imati turizam (sezonu) 365 dana u godini?

61 pregleda
Ana Pilato 15.12.2020. pitanje u kategoriji Turizam i putovanja od Ana Pilato [Superaktivan] (2,777 bodova)

Hoće li Hrvatska ikada imati turizam (sezonu) 365 dana u godini?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Martina Lucić Čanak 15.12.2020. odgovor od Martina Lucić Čanak [Aktivan] (358 bodova)

To je pitanje koje si danas mnoge destinacije postavljaju.

S obzirom na globalnu neizvjesnost te pogotovo neizvjesnost avio prijevoza, pitanje je i na koje goste će se Hrvatska fokusirati u narednom periodu i koje će biti ključne poruke te kako će se one komunicirati kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima. 

U Hrvatskoj danas postoje smještajni objekti (ovdje prije svega mislim na privatni smještaj u kontekstu kuća za odmor) koji su puni gotovo tijekom cijele godine, ali u tom slučaju se radi o pojedincima.

S obzirom da je sve veća potražnja za kvalitetnim i relevantnim informacijama, postoji mogućnost da će destinacije krenuti razmišljati na način da cijelu ponudu svoje destinacije stave na jedno mjesto i učine ju razumljivom, interaktivnom, lako dostupnom te jednostavnom za kombiniranje i rezerviranje. 

Ono što se danas spominje kao digitalna transformacija prije ili kasnije će imati utjecaj i na prezentiranje i na mogućnost povezivanja kompleksnih turističkih proizvoda.
U tom slučaju postajala bi digitalna infrastruktura koja bi služila kao podloga za kontinuirano komuniciranje turističkih proizvoda i one ponude koja je relevantna u točno određeno doba godine. 

 

Slična pitanja

AKTUALNI ZNATKOV INTERVJU ZNANJA

Dario Marčac

Dario Marčac

Poduzetnik i TikToker

Kako stvarati TikTok sadržaje uz dobar marketing?

[ Vidi sve intervjue ]
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada sadrži aktualne odgovore, a nova opcija u gornjem glavnom izborniku popis zadnjih pitanja.

Gdje pratiti Znatka?

...