Kristijan Čićko u rubrici Turizam i putovanja od Kristijan Čićko
tagovi uređeni od Znatko
Poznata je činjenica da se uz hrvatski turizam veže riječ sezonalnost. Trebamo li samo ubirati plodove od masovnog turizma kroz srpanj i kolovoz, ili bi ipak trebalo više razvijati specifične oblike turizma usko vezane uz pojedinog turista.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+22 glasa
Katarina Muzica od Katarina Muzica
Definitivno bi se trebali orijentirati na održivi razvoj cjelogodišnjeg turizma. Hrvatska kao zemlja apsolutno može ponuditi sadržaje tijekom cijele godine. Pri tome mislim da će Dalmacija i Kvarner sigurno prvenstveno ostati sezonske ljetne destinacije, ali ne bi bilo na odmet proširenje ponude kroz cijelu godine kroz razna događanja i manifestacije. Trenutno je situacija takva da se s 1. 10. zatvara većina ugostiteljskih objekata pa ni lokalci nemaju nikakvog izbora, pa kako će onda turisti birati takve destinacije.

Kontinentalna Hrvatska također ima jako puno za ponuditi kroz cijelu godinu i mislim da kada bi se taj dio više promovirao turista ne bi falilo.
Goran Gonar od Goran Gonar
Kako smo u zadnjih 7-8 godina značajnije produžili sezonu i privukli nove goste, profitne marže su porasle. No, i dalje to nije ništa spektakularno: tko ne vjeruje, neka pogleda profitabilnost najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj pa će se sam uvjeriti. Povrati na investicije u turizmu su prilično dugi i radi se o svemu drugome osim o brzoj i lakoj zaradi, a produljivanje turizma je jedna duga i bolna putanja za nas.
+14 glasa
Marija Miljević od Marija Miljević

Pročitala sam u newsletter-u HTZ-a da je novo globalno istraživanje pokazalo da 90% putnika traži održive opcije prilikom rezervacija. Što je naravno jasan signal turističkoj industriji da se fokusira na održivi (planski) razvoj.

Naravno, ovaj odgovor je direktno vezan i uz turistički sektor u Hrvatskoj.

Kako bi bolje informirali putnike i potaknuli pružatelje putovanja da poboljšaju svoju održivost, Expedia Group se pridružila koaliciji Travalyst.

"Predani smo poduzimanju mjera za rješavanje klimatskih promjena te radimo u cijeloj našoj industriji i s nizom partnera na oblikovanju održivijeg sektora putovanja i turizma", rekla je Aditi Mohapatra.

Ona je potpredsjednica Globalnog odjela Društveni utjecaj i održivost iz te gore navedene Expedia Groupe.

Slična pitanja

2 odgovora 327 👀
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...