137 pregleda
Darija Magdalenić u rubrici Turizam i putovanja od Darija Magdalenić (4.9k bodova)

Turistima je gubitak vremena i novca za odlazak na sve atraktivne lokacije u i oko Dubrovnika. Jednostavno su turistička putovanja u Dubrovnik, po riječima nekih inozemnih turista - precijenjena. Hoće li "precijenjeni Dubrovnik" ikad izgubiti taj epitet?

Marin Duganđija od Marin Duganđija (12.2k bodova)
Teško da će ga izgubiti. Vjerojatnije će "podebljati" taj epitet. :(

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (17.0k bodova)
odabran od Darija Magdalenić
 
Najbolji odgovor
Bila sam u Dubrovniku davne 2005. godine kada još nije bio toliko razglašen i krcat turistima. Cijene smještaja, hrane, pića i ulaznica bile su prihvatljive, a mještani zadovoljni. Ulaznica na zidine za odrasle tada je koštala svega 50 kn!
Ovo što se sada radi od Dubrovnika nije humano niti prihvatljivo. Cijene su u nebesima, a zidine i stari grad krcat turista koji su došli zbog Igra prijestolja, Instagrama ili neke društvene mreže i tada se pomalo razočaraju kada shvate da nije sve kao sa slike stoga komentar da je Dubrovnik precijenjen uopće ne čudi. Novac koji uložite da se do njega dođe, da tamo prespavate, jedete i pijete i, naravno, obiđete znamenitosti jednostavno nije vrijedan toga, barem ne u sezoni.  Možda bi izvan sezone vrijedilo pokušati.

Dokle god se na Dubrovnik gleda kao bankomat, mislim da niti turisti niti lokalni stanovnici neće moći biti istinski zadovoljni.
Nino Marić od Nino Marić (15.8k bodova)
Možda su zadovoljni jer dubrovčani zarađuju sada više?! Velim - možda...
Ružica Perić od Ružica Perić (17.0k bodova)
Naravno da zarada svima uključenima odgovara, ali se sve više bune na glasne turiste, smeće koje za sobom ostavljaju i to što je u gradu apsolutni kaos cijelo ljeto. Oni koji žive od turizma to će "pretrpjeti", ali oni kojima to nije primarni izvor zarade sigurno smeta. Prije par godina čak je bilo i drame oko sušenja veša na štriku(tiramoli) jer veš "narušava ljepotu grada"...mislim da bi primarna svrha grada trebala biti da je pogodan za život, a ne samo da bude estetski prihvatljiv posjetiteljima
Nino Marić od Nino Marić (15.8k bodova)
Ima smisla. Mislim da sličan problem imaju u Novalji zbog plaže Zrće. Stalno je tamo neka borba između zadržavanja tradicionalnog mirnog mjesta i lude zabave za mlade od 0 do 24.
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...