Darija Magdalenić u rubrici Turizam i putovanja od Darija Magdalenić

Turistima je gubitak vremena i novca za odlazak na sve atraktivne lokacije u i oko Dubrovnika. Jednostavno su turistička putovanja u Dubrovnik, po riječima nekih inozemnih turista - precijenjena. Hoće li "precijenjeni Dubrovnik" ikad izgubiti taj epitet?

Marin Duganđija od Marin Duganđija
Teško da će ga izgubiti. Vjerojatnije će "podebljati" taj epitet. :(

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
odabran od Darija Magdalenić
 
Najbolji odgovor
Bila sam u Dubrovniku davne 2005. godine kada još nije bio toliko razglašen i krcat turistima. Cijene smještaja, hrane, pića i ulaznica bile su prihvatljive, a mještani zadovoljni. Ulaznica na zidine za odrasle tada je koštala svega 50 kn!
Ovo što se sada radi od Dubrovnika nije humano niti prihvatljivo. Cijene su u nebesima, a zidine i stari grad krcat turista koji su došli zbog Igra prijestolja, Instagrama ili neke društvene mreže i tada se pomalo razočaraju kada shvate da nije sve kao sa slike stoga komentar da je Dubrovnik precijenjen uopće ne čudi. Novac koji uložite da se do njega dođe, da tamo prespavate, jedete i pijete i, naravno, obiđete znamenitosti jednostavno nije vrijedan toga, barem ne u sezoni.  Možda bi izvan sezone vrijedilo pokušati.

Dokle god se na Dubrovnik gleda kao bankomat, mislim da niti turisti niti lokalni stanovnici neće moći biti istinski zadovoljni.
Nino Marić od Nino Marić
Možda su zadovoljni jer dubrovčani zarađuju sada više?! Velim - možda...
Ružica Perić od Ružica Perić
Naravno da zarada svima uključenima odgovara, ali se sve više bune na glasne turiste, smeće koje za sobom ostavljaju i to što je u gradu apsolutni kaos cijelo ljeto. Oni koji žive od turizma to će "pretrpjeti", ali oni kojima to nije primarni izvor zarade sigurno smeta. Prije par godina čak je bilo i drame oko sušenja veša na štriku(tiramoli) jer veš "narušava ljepotu grada"...mislim da bi primarna svrha grada trebala biti da je pogodan za život, a ne samo da bude estetski prihvatljiv posjetiteljima
Nino Marić od Nino Marić
Ima smisla. Mislim da sličan problem imaju u Novalji zbog plaže Zrće. Stalno je tamo neka borba između zadržavanja tradicionalnog mirnog mjesta i lude zabave za mlade od 0 do 24.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...