103 pregleda
Darija Magdalenić u rubrici Turizam i putovanja od Darija Magdalenić (3.8k bodova)

Strana novinarka je za jedan njemački portal izjavila da je:

"Najbolje od ponude iz Zagreba - autoput za more."

Time je aludirala da za turiste nema posebnog razloga da se zaustave u Zagrebu za vrijeme ljetne turističke sezone u Hrvatskoj. Što napraviti da turisti u Hrvatskoj, kada prolaze Zagreb, ipak ne percipiraju glavni grad samo kao "tranzitni Zagreb" već da se ovdje dulje zadrže?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (16.6k bodova)
odabran od Darija Magdalenić
 
Najbolji odgovor
Novinarka koja je ovo izjavila prema meni je pogriješila, no mislim da je sve stvar osobnog ukusa. Zagreb je velik grad. Nudi za svakoga po nešto, no dotična se očito ili nije snašla ili nije željela uložiti trud. Možda nam broj znamenitost nije jednak Rimu, Londonu ili nekom drugom europskom gradu, ali ne mogu se složiti da se nema što za vidjeti. Ako pak znamenitosti, muzeji i arhitektura nisu nečije polje interesa, svakako se mogu pronaći dobri restorani, kazališta, sportski događaji i slično. Istina, što se tiče prirode i parkova, tu smo zakazali - Zagreb je sve više 'betonjara', no ne mogu reći da se nema gdje boraviti u prirodi. Sljeme, Jarun, Bundek, Tuđmanac, Maksimir, Zrinjevac i ostali manji parkovi mogu ponuditi dobar odmor od gradske buke. Ukoliko netko želi otići u shopping, ni toga nam ne manjka; imamo shopping centre gotovo u svakom dijelu grada.
Da je novinarka uložila samo 2 minute u guglanje, zasigurno bi se našao i neki festival, sajam ili slično.
Nino Marić od Nino Marić (15.5k bodova)
Upravo to! Mislim da je ta novinarka pretjerala.
+4 glasa
Ana Nera Horvat od Ana Nera Horvat (4.8k bodova)
Zagreb ima mnogo toga za ponuditi od znamenitosti, povijesne priče do dostatne gastronomske ponude. samo je potrebno osmisliti program kako bi se turisti odlučili dulje zadržati u Zagrebu.

Zašto se ne bi obilazila Kula Lotršćak uz podlogu iz romana "Grička vještica" Marije Jurić Zagorke? Obilazak, predstave, zabavni program... isto vrijedi i za Krvavi most.

Zašto se ne bi, uz posjet Trgu bana Jelačića ispričala povijesna priča koja stoji uz bana Jelačića? Predstava i sličan zabavni program koji bi turiste upoznao s tako nepoznatom Hrvatskom i njenom dugom povijesti.

Po pitanju gastronomske ponude može se stvarno puno učiniti te uključiti brojne ugostiteljske objekte raznim programima.

Zašto ne organizirati kupanje i zabavni program na Jarunu?

Sve navedeno je samo mali bljesak ideja što se može učiniti i kako se itenerar puta može formirati, no odgovorni su očito zainteresirani samo za našu obalu te ne žele niti dati priliku posebnostima i ljepotama kontinentalne Hrvatske.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...