Ana Pilato u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato

Kulturni turizam, vjerski turizam, zdravstveni turizam, seoski turizam, kongresni turizam, filmski turizam.... Za koji oblik razvoja turizma ima puno prostora u Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Martina Lucić Čanak od Martina Lucić Čanak

Hrvatska kao destinacija ima potencijal u gotovo svakom od navedenih segmenata. Ono što je pri tom poželjno imati u vidu je globalni imidž destinacije. A on može biti kreiran jedino ako postoji jasna vizija i ako se odrede prioriteti koji će se komunicirati i kontinuirano operativno odrađivati.

Kako bi takva aktivnost donijela željene rezultate potrebno je ojačati suradnju javnog i privatnog sektora te ulagati u edukaciju svih koji sudjeluju u tom procesu. Ukoliko bi se na nacionalnoj razini postavili standardi koji bi bili tzv. dokaz kvalitete u pojedinim segmentima turizma koji su navedeni u pitanju, tada bi i privatni sektor mogao lakše planirati i razvijati svoje poslovanje, a gosti bi imali jasniju predodžbu što točno kupuju i na koji način pojedine turističke usluge i proizvodi zadovoljavaju njihove potrebe.

+4 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
Hrvatska je zemlja sa puno potencijala i ima mogućnost razvoja različitih vrsta turizma.
Smatram da seoski turizam ima najviše prostora za napredak. Razvojem ove vrste turizma poticali bi jednak razvoj svih dijelova Hrvatske i potaknuli naseljavanje manjih mjesta. To također nudi sadržaje tijekom cijele godine, pa sezona ne bi trajala samo nekoliko mjeseci.
Mislim da bi razvojem ove vrste turizma razvili također i gospodarstvo te poticali ljude da se odluče na život izvan velikih gradova. Seoski turizam postao je vrlo popularan jer turisti vole provoditi odmor okruženi prirodom daleko od gradske gužve.

Slična pitanja

2 odgovora 213 👀
1 odgovor 264 👀
2 odgovora 313 👀
1 odgovor 527 👀
1 odgovor 2.4k 👀
1 odgovor 245 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...