Tko je Mia Radenković?

401 pregleda
Ivan Gačić 21.02. pitanje u rubrici Muzika i ples od Ivan Gačić [Superaktivan] (4,229 bodova)
21.02. uređen od Ivan Gačić
Tko je Mia Radenković iz pjesme Ljerka (Korzo) od Balaševića?

Stih u pjesmi glasi:
...Mia Radenković. Uobraženković.
Kada u stilu ludice prošeta besne dudice.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Darko Međimurec 05.03. odgovor od Darko Međimurec [Megaktivan] (17,199 bodova)
13.07. uređen od Darko Međimurec
 
Najbolji odgovor

Mia Radenković je ime djevojke koje se spominje u Đoletovoj pjesmi "Ljerka" koju riječi pjesme opisuju kao umišljenu, egoističnu i uobraženu mladu djevojku iz urbanog mjesta (Novi Sad, Srbija?) koja je ponosna na svoje "atribute" u gornjem, prednjem dijelu tijela te ih voli pokazivati pred ostalim mještanima u samoj središnjoj ulici tog mjesta (korzo) kako bi, vjerojatno, bila u centru pažnje - kako među mladićima u kojima (se nada da) budi "želju", a tako i među djevojkama u kojima (se nada da) budi "ljubomoru".

Oni koji su priželjkivali vidjeti Miju Radenković, a njih je bilo najviše i iz samog mjesta ali i s periferije, najbolje bi ju mogli vidjeti u glavnoj ulici kod apoteke. Tamo se se okupljali u gužvi i stiskali jer bi najbolje mogli promatrati nju - Miju Radneković. Očito je djevojka bila atraktivna, odnosno jedna od najatraktivnijih u mjestu.

Ipak, u pjesmi nam se jasno daje do znanja da iako je Mia Radenković jedna od najpopularnijih (najatraktivnijih) djevojaka iz mjesta, kao i sve ostale popularne djevojke tog mjesta (Melanija MatićVeronika Bačić, Lela Doronjski), bez obzira na svoju popularnost i atraktivnost među mještanima nisu "ni do koljena" pjevačevoj najdražoj djevojci od svih popularnih, a to je njegova 'dragana' - Ljerka.

Ivana Mačić 11.03. komentar od Ivana Mačić [Superaktivan] (4,145 bodova)
Jedan nebitan susjed me jednom usporedio s tom Miom Radenkovićem iz pjesme. Tada sam ga samo pogledala i otišla. Danas bi mu svašta rekla u lice.
Ivan Gačić 13.07. pitanje u rubrici Muzika i ples od Ivan Gačić [Superaktivan] (4,229 bodova) Tko je bila Buba Erdeljan?
Ivan Gačić 13.07. pitanje u rubrici Muzika i ples od Ivan Gačić [Superaktivan] (4,229 bodova) Tko je Veronika Bačić?

Slična pitanja

2 odgovora 99 pregleda
2 odgovora 184 pregleda
2 odgovora 102 pregleda
1 odgovor 80 pregleda
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada nudi ZANIMLJIVA pitanja s puno odgovora, a opcija "NOVO!" u gornjem glavnom izborniku NEDAVNA pitanja i odgovore.

Gdje pratiti Znatka?

...