232 pregleda
Nikolina Šrajbek u rubrici Umjetnost i kultura od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (54.8k bodova)
Koje je muzeje u Zagrebu najbolje posjetiti i zašto?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
pina mar sakoman od pina mar sakoman [Aktivan] (298 bodova)
Najbolje je posjetiti Muzej prekinutih veza (zabavno, drugačije iskustvo, nalazi se na Gornjem gradu koji usput možete obići), Muzej iluzija (interaktivan, u centru grada, zanimljivo za djecu ali i odrasle), HDLU (trenutno izložba Hrvatska svijetu o Hrvatima koji su promijenili svijet, no 25.5. otvara se izložba povodom 100te godišnjice rođenja Ede Murtića), Lauba (uglavnom izlažu mladi umjetnici, odličan prostor, zanimljive tematike izložbi...)
+5 glasa
Silvija od Silvija [Ekstraktivan] (6.8k bodova)
uređen od Silvija
Zagreb nudi mnogo muzeja i galerija sa različitum sadržajima, nabrojat ću neke poznate za koje smatram da bi svatko trebao vidjeti.
Poznati muzeji su: Mimara, Muzej suvremene umjetnosti, Muzej prekinutuh veza, Arheološki muzej...
Jedan od zanimljivih muzeja je Tehnički muzej Nikola Tesla. Tamo možete vidjeti zanimljivu postavu te znanstveno-tehnički razvoj svijeta.
Ako se želite zabaviti sa društvom preporučam Muzej iluzija. Muzej ima zanimljivu postavu u kojoj se možete koristiti brojnim rekvizitima, slikati se za uspomenu i nezaboravno provesti. Ovo je drugačija vrsta muzeja u kojoj je glavni cilj zabava i optička iluzija.
Osobno me najviše oduševio Muzej čokolade. Osim što volim čokoladu, jako mi se dojmila postava muzeja. Svaka soba je tematski uređena, ima puno zanimljivih činjenica i predmeta koji prate razvoj proizvodnje čokolade. Također možete probati različite okuse i sami se okušati u nekim načinima proizvodnje. Mislim da će ovaj muzej biti svima jako zanimljiv i da ćete uživati.
+1 glas
Marina Baričanec od Marina Baričanec [Superaktivan] (4.1k bodova)

Nisam još posjetila jer nisam u zadnje vrijeme u Zagrebu, ali kad odem ovo je lista mojih favorita:

  • Muzej prekinutih veza,  Ćirilometodska 2, Zagreb
  • Muzej mamurluka, Preradovićeva 8, Zagreb
  • Muzej čokolade, Varšavska 5, Zagreb
  • Muzej iluzija, Ilica 72, Zagreb

Ako muzej nije moderan, zanimljiv i da nudi to nešto novo kao što stari muzeji neamju onda mi nije zanimljiv nimalo. Ovi moji gore favoriti su zanimljivi nama mladima.

Slična pitanja

3 odgovora 636 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...