Matija Kranjčić u rubrici Promet i vozila od
Koliko je pametno kupovati aute iz inozemstva, ako nismo sigurni je li na njima mijenjana kilometraža, jesu li na njima originalni dijelovi i je li auto sudjelovao u prometnoj nesreći pa je popravljen i prelakiran?

Često su cijene u oglasima na inozemnim tržištima značajno jeftinije od cijena rabljenih auta na domaćim oglasnicima, pa čak ako i u to zbrojimo i cijenu dovoza auta i poreza.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Laura Marjanović od
odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor

Cijene u stranim oglasnicima znaju biti značajno niže od cijena na domaćim oglasnicima upravo zbog udaljenosti vozila koja se nalaze u inozemstvu, ali i zato što se u inozemstvu puno više prodaju auti, tj. puno je veće tržište automobilima (osobito u Njemačkoj). Ali danas se doskočilo i tom problemu te postoji usluga tvrtci koje će Vam dovesti automobil iz inozemstva, bilo na kamionu namijenjenom za prijevoz automobila ili osobno prijevozom osobe koja vozi auto iz inozemstva u Republiku Hrvatsku na carinu i sređivanje svih papira potrebnih za registraciju, homologaciju, tehnički pregled i ostalo. Iz osobnog iskustva mogu reći da poznajem dosta ljudi koji su kupili auto "iz uvoza" i da se nisu razočarali niti u jedan od njih jer čak i uz uslugu prijevoza i dostave vozila, cijena bude manja, a nerijetko se dobije i auto s manje prijeđenih kilometara od onih u našim oglasnicima. Kupovina auta iz uvoza je riskantna, ali do sada nisam naišla na neugodna iskustva mojih poznanika.

Slična pitanja

1 odgovor 334 👀
Mihael Fernežir 30.09.2020. pitanje u rubrici Promet i vozila od Mihael Fernežir
2 odgovora 439 👀
1 odgovor 268 👀
2 odgovora 447 👀
1 odgovor 904 👀
1 odgovor 261 👀
3 odgovora 1.4k 👀
3 odgovora 506 👀
2 odgovora 657 👀
Ivana Basar 17.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivana Basar
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...