294 pregleda
Svetozar Marković u rubrici Obrazovanje od Svetozar Marković
Sistem obrazovanja se u posljednjih 500 godina nije mnogo izmijenio. Ono što se izmijenilo je vrsta gradiva koja se uči i više ne pišemo na pločama, nego za to koristimo sveske. A za isto to vrijeme cijeli svijet je okrenut naglavačke. Tehnologija je toliko napredovala, a generacije mladih se izmijenile da sad i na mamin poziv da sjednemo za sto za ručavanje, odgovaramo sms-om.
 
Zašto onda ne bismo promijenili i obrazovanje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Gabrijela Milošević od Gabrijela Milošević

Obrazovanje će se u slijedećih nekoliko godina drastično promjeniti. Od iduće godine sve OŠ uvode e-dnevnik. Svaki učitelj će u učionici imati svoje računalo sa kojega će predavati. Razvijen je i program sa on-line bazom podataka koji će sadržavati sve podatke koji su se prije unosili u imenik. Svakom učeniku bi trebao biti osiguran tablet sa kojega bi pratili nastavu koristeći e-knjige. U OŠ u kojoj radim organizirana su razna predavanja za učitelje kako bi što lakše razumjeli novi način rada. Nadam se da će ovaj projekt zaživjeti druge godine. 

smiley

+2 glasa
Barbara Rudak od Barbara Rudak

Online kursevi omogućavaju samostalno i selektivno učenje te olakšavaju pristup znanju i omogućavaju cjeloživotno učenje. Putem online kurseva moguće je određenom gradivu pristupiti prema vlastitim željama i rasporedu te više puta pogledati neke kompliciranije dijelove i izučavati gradivo brzinom koja nam najbolje odgovara. Prema vlastitim interesima, moguće je obrazovati se i o nekoj manje poznatoj temi, koja inače ne bi bila dijelom klasične nastave. Još jedna prednost online kurseva jest ta, što mogu, s obzirom na porast broja kvalitetnih i bespaltnih online kurseva, biti dostupni svima, čime je omogućeno da i stariji ljudi upotpune svoje znanje o nekoj temi te tako nastave svoje obrazovanje.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Ivan Gačić 30.04.2021. pitanje u rubrici Obrazovanje od Ivan Gačić
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Marinko Zadro 22.10.2020. pitanje u rubrici Obrazovanje od Marinko Zadro
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...