Mia Marijanović u rubrici Obrazovanje od
Zanima me točna razlika između online obrazovanja vs. klasičnog obrazovanja i usavršavanja...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Hrvoje Novak od
odabran od Mia Marijanović
 
Najbolji odgovor

Već prije desetak godina brojne ustanove u svijetu su shvatile prednosti online obrazovanja te ga prihvatile i razvijale. U Hrvatskoj je poznatiji pod pojmom „učenje na daljinu“. Naravno takav oblik izobrazbe ima i svoje mane koje možemo podijeliti na nekoliko razina.

U samom početku potrebno je odabrati postojeći ili kreirati novi sustav e-learninga koji će na najbolji način odgovoriti na potrebe koje traži određena katedra. Danas znamo da je e-learning najsuvremeniji oblik obrazovanja u svijetu i koristi sve mogućnosti i prednosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija kako bi se znatno olakšao sam proces savladavanja novih znanja i omogućilo cjeloživotno nadograđivanje već stječenih znanja. 

Osnovna definicija e-učenja, a koja određuje i distinkciju od klasičnog obrazovanja i usavršavanja kaže kako je to "...korištenje multimedije i Interneta u svrhu poboljšanja kvalitete učenja - omogućavanjem pristupa udaljenim izvorima i uslugama i omogućavanjem suradnje i komunikacije i na daljinu."

Evo toliko od mene na ovu temu za danas. :)

+5 glasa
Matija Kranjčić od
Značajne razlike između klasičnog (offline) i online (na daljinu) obrazovanja se najbolje mogu vidjeti u proteklih godinu dana, kako je zbog pandemije Covid-19 virusa obrazovanje prešlo na uglavnom ono "na daljinu" ili čak hibridno. U takvim teškim okolnostima u kojima se ljudski život ugrožen, smatram da "online nastava" ima više minuseva nego pluseva. Hibridnim modelom bi se postigao kakav-takav balans između te dvije vrste obrazovanja, što smatram vrlo poželjnim, učinkovitim i odgovorno-osvještenim. Neki od najvećih problema nastave na daljinu jesu to što mladi/djeca gube kontakt s okolinom, razredom i prijateljima koji je često puta velika motivacija za učenje i izvršavanje školskih/akademskih obaveza. Također dolazi do smanjenja interesa za nastavu, nastavni sadržaj, samostalni rad i kategoriju "za one koji žele znati više" zbog svakodnevne monotonije rada preko ekrana i manjka usmene predaje učitelja/profesora.
Darko Međimurec od
Klinci i stariji s ovog podneblja kao da više vole općenito nastavu uživo.‌

Slična pitanja

2 odgovora 299 👀
1 odgovor 1.7k 👀
1 odgovor 296 👀
1 odgovor 534 👀
1 odgovor 1.5k 👀
Ivan Gačić 30.04.2021. pitanje u rubrici Obrazovanje od Ivan Gačić
1 odgovor 589 👀
1 odgovor 758 👀
2 odgovora 446 👀
Marko Radić 23.10.2020. pitanje u rubrici Obrazovanje od Marko Radić
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...