341 pregleda
Mia M. u rubrici Obrazovanje od Mia M. [Ekstraktivan] (7.5k bodova)
Zanima me točna razlika između online obrazovanja vs. klasičnog obrazovanja i usavršavanja...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak [Megaktivan] (12.7k bodova)
odabran od Mia M.
 
Najbolji odgovor

Već prije desetak godina brojne ustanove u svijetu su shvatile prednosti online obrazovanja te ga prihvatile i razvijale. U Hrvatskoj je poznatiji pod pojmom „učenje na daljinu“. Naravno takav oblik izobrazbe ima i svoje mane koje možemo podijeliti na nekoliko razina.

U samom početku potrebno je odabrati postojeći ili kreirati novi sustav e-learninga koji će na najbolji način odgovoriti na potrebe koje traži određena katedra. Danas znamo da je e-learning najsuvremeniji oblik obrazovanja u svijetu i koristi sve mogućnosti i prednosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija kako bi se znatno olakšao sam proces savladavanja novih znanja i omogućilo cjeloživotno nadograđivanje već stječenih znanja. 

Osnovna definicija e-učenja, a koja određuje i distinkciju od klasičnog obrazovanja i usavršavanja kaže kako je to "...korištenje multimedije i Interneta u svrhu poboljšanja kvalitete učenja - omogućavanjem pristupa udaljenim izvorima i uslugama i omogućavanjem suradnje i komunikacije i na daljinu."

Evo toliko od mene na ovu temu za danas.

+5 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić [Megaktivan] (15.2k bodova)
Značajne razlike između klasičnog (offline) i online (na daljinu) obrazovanja se najbolje mogu vidjeti u proteklih godinu dana, kako je zbog pandemije Covid-19 virusa obrazovanje prešlo na uglavnom ono "na daljinu" ili čak hibridno. U takvim teškim okolnostima u kojima se ljudski život ugrožen, smatram da "online nastava" ima više minuseva nego pluseva. Hibridnim modelom bi se postigao kakav-takav balans između te dvije vrste obrazovanja, što smatram vrlo poželjnim, učinkovitim i odgovorno-osvještenim. Neki od najvećih problema nastave na daljinu jesu to što mladi/djeca gube kontakt s okolinom, razredom i prijateljima koji je često puta velika motivacija za učenje i izvršavanje školskih/akademskih obaveza. Također dolazi do smanjenja interesa za nastavu, nastavni sadržaj, samostalni rad i kategoriju "za one koji žele znati više" zbog svakodnevne monotonije rada preko ekrana i manjka usmene predaje učitelja/profesora.
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.6k bodova)
Klinci i stariji s ovog podneblja kao da više vole općenito nastavu uživo.

Slična pitanja

1 odgovor 164 pregleda
1 odgovor 351 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...