Laura Marjanović u rubrici Umjetnost i kultura od Laura Marjanović
Gdje je sve putovao skladatelj Felix Mendelssohn-Bartholdy?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Darija Gorić od Darija Gorić

Felix Mendelssohn-Bartholdy je tijekom svog života putovao na mnoge lokacije širom Europe. Neki od njegovih najpoznatijih putovanja uključuju sljedeće:

  • Engleska - Mendelssohn je bio posebno povezan s Engleskom. Posjetio je London više puta i tamo je izvodio svoje skladbe. Također je bio klavirski solist na premijeri svoje treće simfonije, poznate kao "Škotska", u Birminghamu.

  • Italija - Mendelssohn je posjetio Italiju 1830. godine i tijekom tog putovanja inspiriran je talijanskim krajolikom, umjetnošću i glazbom. Ovo putovanje rezultiralo je skladanjem njegove četvrte simfonije, poznate kao "Talijanska".

  • Švicarska - Mendelssohn je također putovao u Švicarsku. Posjetio je Ženevu i Lausanne te se divio prekrasnoj prirodi tog područja. Ondje je napisao i svoj poznati komad "Švicarski marš".

  • Skandinavija - Mendelssohn je 1840. godine posjetio Dansku i Švedsku. U Kopenhagenu je dirigirao danskim Kraljevskim orkestrom, a u Stockholmu je izvedena njegova druga simfonija, poznata kao "Lobgesang".

Osim ovih putovanja, Mendelssohn je posjetio i druge europske zemlje poput:

  • Francuske,
  • Nizozemske,
  • Belgije,
  • Austrije i
  • Njemačke.

Putovanja su igrala važnu ulogu u njegovom stvaralaštvu jer je bio nadahnut različitim kulturama, pejzažima i glazbom koje je susreo na tim putovanjima.

+4 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
odabran od Laura Marjanović
 
Najbolji odgovor

Skladatelj Felix Mendelssohn-Bartholdy je putovao po Engleskoj, Škotskoj, Njemačkoj, Austriji, Italiji, Švicarskoj i Francuskoj. Od 1835. godine djelovao je u Leipzigu gdje se proslavio kao dirigent te je 1843. godine utemeljio leipziški Konzervatorij, prvu ustanovu takve vrste u Njemačkoj. U njoj su se okupili najznamenitiji glazbeni pedagozi toga vremena. Leipziška škola je ostavila veliki trag na razvoj glazbene kulture u Njemačkoj.

Slična pitanja

2 odgovora 252 👀
1 odgovor 358 👀
1 odgovor 447 👀
1 odgovor 311 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...