Marija Miljević u rubrici Poslovanje od
tagovi uređeni od Marija Miljević
Zašto angažirati virtualnog asistenta? Koji su benefiti za klijenta?
* povezano sa odgovorom na pitanje: Tko je virtualni asistent?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Sanja Veletanlić od
odabran od Marija Miljević
 
Najbolji odgovor

Klijenti angažiraju virtualne asistente u situacijama kada im treba pomoć, asistent, ali nemaju potrebe za asistentom na puno radno vrijeme. Virtualnog asistenta mogu angažirati i na samo par sati tjedno.

Neki od benefita angažiranja virtualnog asistenta su sljedeći:

- kao klijent, virtualnog asistenta ne morate zaposliti. Umjesto ugovora o radu sklapate ugovor o suradnji s vanjskim suradnikom, odnosno surađujete kao i s bilo kojim drugim poduzećem (B2B).

- plaćate isključivo efektivne, produktivne sate, jer virtualni asistenti najčešće rade na sat i mjere vrijeme koje potroše na pojedini zadatak.

- niste zemljopisno ograničeni - ako u vašem mjestu ne možete pronaći asistenta po svojoj mjeri, virtualnog možete potražiti neovisno o lokaciji. Time imate puno veći izbor. 

- ne morate kupovati opremu za asistenta - virtualni asistenti rade na svojoj opremi, od računala, do stola i stolice. I sami plaćaju svoje grijanje, kavu i uredski materijal :)

- možete angažirati više asistenata istovremeno od kojih je svaki specijaliziran za određeno područje, umjesto da plaćate jednu osobu koja radi sve, ali nešto bolje, a nešto lošije. 

- ne morate sve raditi sami - dio poslova koje ne stižete ili ne volite možete delegirati virtualnom asistentu i tako se bolje posvetiti onim poslovima koji vam bolje idu ili su vam važniji.

 


Sanja Veletanlić

Go2human Hub 

Spajamo virtualne asistente i tvrtke i pomažemo im izgraditi dobar i pouzdan poslovni odnos.

+7 glasa
Viktor Viljac od

Virtualni asistenti obično podržavaju više klijenata u isto vrijeme. Plaćajući samo produktivno vrijeme, uz tjedno izvješćivanje, tvrtke mogu uštedjeti u prosjeku 50% u usporedbi s zapošljavanjem PA. Prednosti korištenja virtualnog pomoćnika postale su jasnije poduzećima posljednjih godina jer je tehnologija omogućila lakše nego ikad izgradnju čvrstih radnih odnosa na daljinu.

Povećajte svoju produktivnost

  • Možda se čini očiglednijim, ali vrijedi ponoviti: dobivanjem virtualnog pomoćnika za upravljanje svakodnevnim zadacima, imat ćete više slobodnog vremena i kao rezultat toga moći ćete raditi o stvarima koje čine veću razliku za vaš krajnji rezultat. 

Tjedno i mjesečno izvještavanje

  • Kada radite s virtualnim asistentom, uobičajeno je da vam oni dostavljaju tjedno izvješćivanje o svojim zadacima za tjedan. To vam daje potpunu vidljivost vremena za svaki zadatak i osigurava da u budućnosti možete odrediti prioritet posla i proračuna.

Uravnotežite svoj osobni život

  • Ako u potpunosti koristite svog virtualnog pomoćnika, osjetit ćete prednosti ne samo u svom radnom, već i u osobnom životu! Većina ljudi koristit će svog virtualnog pomoćnika i za osobnu podršku - što vam daje dodatne prednosti.
Postoje i mnoge druge pozitivne strane no mislim da su ovo najvažnije. :)

Slična pitanja

1 odgovor 218 👀
Ivan Gačić 21.11.2021. pitanje u rubrici Web Marketing od Ivan Gačić
3 odgovora 1.1k 👀
2 odgovora 314 👀
1 odgovor 529 👀
4 odgovora 526 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...