80 pregleda
Biljana T. u rubrici Financije od Biljana T. [Superaktivan] (3.0k bodova)

Kada udruga može plaćati paušalno porez na dobit?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Tamara Mađer od Tamara Mađer [Ekstraktivan] (6.7k bodova)

Udruge su dužne, do 8 dana nakon početka obavljanja djelatnosti upisati se u registar poreznih obveznika pod vodstvom Porezne uprave, kako bi se utvrdila obveza poreza na dobit na temelju obavljanja određene gospodarske djelatnosti. 

Iznimno, obveznici poreza na dobit, mogu uplatiti osnovicu poreza na dobit u paušalnom iznosu u slučaju da u prethodnom poreznom razdoblju nisu ostvarili prihode veće od 7.500.000,00 kuna, koji se gledaju po osnovi obavljanja gospodarske djelatnosti.

Porezni obveznik, u ovom slučaju udruga, mora voditi evidenciju o prihodima po osnovi obavljanja djelatnosti kako bi se utvrdila paušalna obveza poreza na dobit.

Kada porezni obveznik namjerava platiti porez u paušalnom iznosi, treba podnijeti zahtjev za plaćanje poreza u paušalnom iznosu Poreznoj upravi i to najkasnije 15 dana od dana početka novog poreznog razdoblja. Dok porezni obveznik kojemu se utvrdil obveza plaćanja poreza na dobit tijekom poreznog razdoblja, može podnijeti zahtjev u roku od 8 dana nakon što se utvrdi obveza plaćanja poreza na dobit.

Slična pitanja

2 odgovora 506 pregleda
1 odgovor 1.4k pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...