Ivan Gačić u rubrici Društvo od

Kakvi su 'sigma muškarci' naspram 'alfa muškaraca'?

Isto pitanje za 'sigma ženu' i 'alfa ženu'.

Bolje da sam pitao za 'alfa osobe' i 'sigma osobe'... :)

Ivana Mačić od
Jooj. Ako pitaš za žene onda stavi i u naslov... Ili samo napiši kakti pitanje kakve su 'sigma žene' naspram 'alfa žena'? Cccc‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Mia Jelinčić od
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Potrebno je odvojiti muškarce od žena u ovom slučaju jer, iako su istog tipa osobnosti (oboje alfa ili oboje sigma), različite su karakteristike tih osobnosti kod muškaraca i žena.

Alfa muškarci

Alfa muškarac je obično tip muškarca kojeg svaka žena sanja. Zgodan i šarmantan, ali zna i riječima dobiti ono što želi. Voli druženja i uživa biti glavna zvijezda u raspravi. Obožava biti među ljudima i mrzi biti sam jer se tada osjeća iscrpljeno, nedostaje mu energije, stoga pokušava uvijek biti u društvu prijatelja. Voli izbijati šale kako bi se svi smijali i uživali s njime.

Izuzetno je uspješan i u privatnom i u poslovnom životu, no zbog toga ima i puno neprijatelja. Ljudi s kojima radi u njegovom se društvu osjećaju dobro jer je dovoljno dobar da traži od drugih da mu se pridruže, a svi (čak i nadređeni) dive se njegovim idejama koje može smisliti na brzinu. 

Alfa muškarac je rođeni vođa kojeg svi slušaju. Uvijek je u središtu pozornosti, osobito kad govori jer zaokupi ljude svojom "čarolijom". 

Najviše od svega voli svoju slobodu i ne želi ju žrtvovati, bez obzira na sve. 

Kad ugleda ženu koja mu se sviđa, ne oklijeva i odmah joj prilazi ne dajući joj vremena da ga odbije. Svaka žena pada na njegove slatke riječi. 

Ovaj tip ličnosti je najprivlačniji i svi mu teže.

Sigma muškarac

Sigma muškarac je tajanstven zbog čega žene lude za njim. On ne poštuje pravila nijedne igre, ali svejedno pobjeđuje. Miran je, ali nije stidljiv i uvijek zna kada se treba zauzeti za sebe. 

Treba mu puno vremena da procijeni ljude i njihove namjere. Samopouzdan je i snažan te poslovno vrlo vješt. Vrlo je dobar u svakom poslovnom pothvatu koji iskuša i nije mu problem dodatno se potruditi kako bi postigao svoj cilj. Uvjeren je u sebe i radije griješi nego traži pomoć. 

Toliko je karizmatičan da može zavesti svaku ženu koju poželi. U romantičnim vezama uvijek traži savršenstvo pa se ne zadovoljava nekime koga ne voli samo kako ne bi bio sam. Njemu je bolje biti sam nego u lošem društvu pa će i ostati tako dok ne pronađe ženu koja će poljuljati njegov svijet. 

Sigma muškarac uvijek radije riskira kako bi postigao nešto dobro, nego da se zadovolji s manjim od onoga što zaslužuje. Sigma muškarac nije rođen, već stvoren. 

Alfa žena

Alfa žena ima sve - ljepotu, šarm, inteligenciju, a dobro se snalazi i u teškim situacijama. Ona je tip žene koju bi svaki muškarac želio imati, međutim ona ne prihvaća bilo kakav prijedlog za izlazak ili brak. Zna koliko vrijedi i u stanju je biti sama, ako ne dobije ono što zaslužuje. U većini je slučajeva ona ta koja napravi prvi korak u vezi jer joj je to potpuno normalna pojava. 

U nekim situacijama je sarkastična i bez dlake na jeziku, ali i progresivna. Misli svojom glavom i ne sluša što joj drugi imaju za reći. Ona je emocionalna, ali nikad ne otkriva svoje pravo lice. Ovaj tip žene je ranije bio povrijeđen i zato ne želi dopustiti da se to ponovi. Ostaje mirna ispod svoje maske snažne žene

Ostale žene gledaju je kao božicu i oponašaju sve što govori i radi kako bi i one bile poput nje. Ona je tip žene kakav svaka žena želi biti ili postati, ali alfa žene se takve samo rađaju. 

U poslovnom svijetu je poput zvijeri koja dobije što god želi i kada to želi. 

Ne plaše je snažni muškarci i uvijek će im reći što misli, bez obzira na okolnosti. 

Sigma žena

Sigma žena će nastojati biti poput alfa žene, ali to nikada neće moći postići. Ona je previše emotivna da bi prekinula toksične veze i nastavila dalje bez stvari koje je narušavaju. Nitko je uistinu ne može pročitati. 

Ona nikad ne zaboravlja da ju je netko u prošlosti povrijedio i želi se osvetiti bez obzira na to koliko će dugo čekati za osvetu. Tražeći osvetu osjeća se bolje, a najviše joj prija okus pobjede. Kad je ljuta, izbjegavaju je jer njezin pogled ubija. 

Ponosna je na sve što je postigla i ne daje priliku drugima da to naruše. Kad je ugledate, vjerojatno ćete je zastrašiti, ali sve je u redu dok joj ne naštetite. 

U romantičnim vezama želi privući najboljeg muškarca u društvu i želi da on bude jednako uspješan kao i ona, zato uvijek traži alfa muškarca

Sigma žena sklapa sjajna prijateljstva te će učiniti sve kako bi usrećila svoje prijatelje. Jedna od njenih karakteristika je i društvena dinamika. Kad joj se sviđa okruženje u kojem se nalazi, može biti u središtu pozornosti, ali ako joj se ne sviđa, djeluje kao introvert. 

Osim ovih tipova osobnosti postoje još i beta, gama, omega i delta muškarci i žene.

Ivana Mačić od
"Potrebno je odvojiti muškarce od žena u ovom slučaju..." Podržavam! Lajk za pristup temi o alfama i sigmama.‌
Ivana Mačić 07.05.2022. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Ivana Mačić
07.05.2022. uređen od Ivana Mačić
Kakve su 'beta' žene?
Ivana Mačić 07.05.2022. pitanje u rubrici Društvo od Ivana Mačić Kakvi su 'beta' muškarci?

Slična pitanja

1 odgovor 1.2k 👀
Ivana Mačić 07.05.2022. pitanje u rubrici Društvo od Ivana Mačić
2 odgovora 571 👀
1 odgovor 1.0k 👀
Zdravko Lozancic 21.01.2022. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Zdravko Lozancic
1 odgovor 539 👀
Ivana Mačić 07.05.2022. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Ivana Mačić
2 odgovora 6.6k 👀
2 odgovora 264 👀
1 odgovor 3.2k 👀
Ivan Gačić 13.07.2021. pitanje u rubrici Muzika i ples od Ivan Gačić
1 odgovor 424 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...