379 pregleda
Nino Marić u rubrici Filmovi i serije od Nino Marić

Gdje se snimao film - The Weekend Away?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
odabran od Nino Marić
 
Najbolji odgovor

The Weekend Away dugometražni je igrani film australske redateljice Kim Farrant koji se, uz pomoć servisnog producenta Pakt Media, u proljeće i ljeto 2021. godine snimao u Splitu, gdje se odvija i sama radnja filma. Glavnu ulogu nosi američka glumica Leighton Meester, a pojavljuje se i niz hrvatskih glumaca. Film će biti dostupan na streaming servisu Netflix od 3. ožujka. 

Film The Weekend Away u Hrvatskoj se snimao od 31. svibnja do 2. srpnja 2021. godine. Svih 26 dana snimalo se u Splitu. Na filmu je u Hrvatskoj radilo 192 filmskih djelatnika, od toga 159 hrvatskih, uz 17 pripravnika i 350 statista. Snimanje je realizirano kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Film, za kojeg je objavljen i trailer, režirala je Australka Kim Farrant, a snimljen je po istoimenom romanu spisateljice Sarah Alderson, koja je i sama adaptirala scenarij. Film je nastao u produkciji kuće Weekend Away LTD, a producenti su Charles Morrison (SAD) i Ben Pugh (Velika Britanija).

Glavnu ulogu u filmu nosi Leighton Meester, koja je široj publici najpoznatija po ulozi u TV seriji Tračerica (2007. – 2012.), a uz nju glume i Christina Wolfe, Luke Norris i Ziad Bakri. Uloge u filmu ostvarili su i hrvatski glumci: Amar Bukvić, Iva Mihalić, Adrian Pezdirc, Marko Braić, Lujo Kunčević i drugi. 

The Weekend Away prati dvije prijateljice Beth (Leighton Meester) i Kate (Christina Wolfe) koje stižu na vikend odmor u Hrvatsku. Nakon što su noć zajedno provele u klubu, Beth se budi ujutro bez sjećanja na prethodnu noć, a Kateino tijelo je pronađeno u moru. Hrvatska policija sumnjiči Beth za ubojstvo, nakon čega se ona sama daje u potragu za istinom. To će je, pak, dovesti do nekih bolnih spoznaja... 

Film će na streaming servisu Netflix biti dostupan od 3. ožujka 2022. godine. 

Slična pitanja

1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...