Natalija Grgić u rubrici Financije od Natalija Grgić

Koji je program Digital Touchpoint konferencije u 2022. o digitalizaciji bankarskog i payment sektora?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

Digital Touchpoint konferencija u 2022. godini ponovno okuplja vodeće stručnjake u digitalizaciji bankarskog i payment sektora

Kako je COVID19 transformirao financijski sektor, na koji način poslovnom strategijom Total experience stvoriti superiorno iskustvo interakcije s brendom, koje su financijske navike i očekivanja generacije Z, kakvo je iskustvo regionalnih kompanija u monetizaciji podataka i stvaranju dodatne vrijednosti neke su od tema o kojima će biti govora na konferenciji

Vodeći stručnjaci u digitalizaciji financijskog sektora i predstavnici industrije okupljaju se 25. svibnja 2022. u Zagrebu na konferenciji Digital Touchpoint u organizaciji ASEE i Payten-a, vodećih kompanija u digitalizaciji bankarskog i payment sektora u Hrvatskoj i regiji.

Pod ovogodišnjim motom „Next generation banking & payment - Simple, Fast, Secure“ Digital Touchpoint donosi uvid u digitalne trendove industrije. Konferencija će započeti Keynote predavanjem Paola Barbesina, stručnjaka za digitalizaciju bankarstva i mentora Central European University InnovationsLab-a. S više od 20 godina međunarodnog iskustva na ključnim pozicijama u digitalizaciji financijskog sektora Barbesino će istaknuiti nove digitalne modele poslovanja banaka nastale pod utjecajem pandemije.

Koje su financijske navike i očekivanja novih generacija korisnika otkrit će istraživanje provedeno u suradnji s agencijom Ipsos, prvo ovakve vrste u Hrvatskoj te panel na kojem će govoriti prepoznatljiva hrvatska imena generacije ZLorena Farkač, Dario Marčac i Luciano Plazibat. Koja je uloga podataka u payment ekosustavu približit će panelisti Maja Fočić iz Monri-ja, Darko Marjanović iz Things Solver-a, Ivan Jurković iz Franck-a te Jovan Solomon iz Sport Vision-a, uz moderiranje Martine Silov iz udruge CRO AI. O nužnosti primjene digitalnog potpisa u praksi, izazovima i prednostima, raspravljat će Maja Radišić Žuvanić iz Ministarstvo gospodarstva, Ivan Ljubi iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Andreja Kajtaz iz FINA-e, Leo Lokas iz AKD-a te Damir Popović iz tvrtke IT Sistemi.

Kroz druga zanimljiva predavanja saznat ćemo i sve o novom životu mobilnih aplikacija (i kakve veze sigurnost ima s tim), kako biti zaveden iznimnim korisničkim iskustvom, o passwordless autentikaciji u online plaćanju, ATM i POS trendovima te drugim digitalnim trendovima.

Program nadolazeće konferencije je sljedeći:

 • 9:00 - Registracija
 • 9:30 - Pozdravni govor - Piotr Jeleński - predsjednik Uprave ASEE & Payten
 • 9:40 - Keynote speach - How Covid-19 is reshaping the digital banking competition - Paolo Barbesino, stručnjak za digitalno bankarstvo i mentor Central European University InnovationsLaba
 • 10:00 -Total Experience (TX) as a must in digital banking - Robert Mihaljek (ASEE)
 • 10:15 - Banke i nove generacije korisnika, predstavljanje rezultata istraživanja - IPSOS i Ivan Glazer (ASEE)
 • 10:25 - PANEL 1 - Jesu li banke spremne za generaciju Z?
  Dario Marčac (TikToker), Luciano Plazibat (plesač), Lorena Farkač (TikTokerica), Ivan Glazer (ASEE); Moderatorica: Iva Šulentić
 • 11:00 - PAUZA
 • 11:15 - ATM i POS trendovi - Goran Božić (Payten)
 • 11:30 - 360° Merchant Portal - Tomas Janitor (Regional Card Processing Centre - RPC) i Domagoj Vuletić (Payten)
 • 11:45 - Zavedeni iznimnim korisničkim iskustvom - Karlo Radmanić, ASEE i Anđela Ćulibrk (Things Solver)
 • 12:00 - Uvod u panel - Kristian Škovrlj (Modus Infinitum)
 • 12:15 - PANEL 2 - Data u Payment ekosustavu - Maja Fočić (Monri), Darko Marjanović (Things Solver), Ivan Jurković (Franck), Jovan Solomon (Sport Vision); Moderatorica: Martina Silov (CRO AI)
 • 12:50 - PAUZA
 • 13:05 - Passwordless autentikacija u online plaćanju - Dubravko Kovačić (ASEE)
 • 13:20 - Novi život mobilnih aplikacija (i kakve veze sigurnost ima s tim) - Mario Marić (ASEE)
 • 13:35 - Digitalizacija strukturnog odlučivanja - Zvonimir Mavretić (IT Sistemi)
 • 13.50 - PANEL 3 - Primjena digitalnog potpisa u praksi
  Maja Radišić Žuvanić (Ministarstvo gospodarstva), Ivan Ljubi (SDURDD), Andreja Kajtaz (FINA), Leo Lokas (AKD), Damir Popović (IT Sistemi); Moderator: Marin Curavić (IT Sistemi)
 • 14:25 - Zatvaranje i završna riječ - Igor Gržalja (ASEE) i Ivan Bušić (Payten)
 • 14:30 - Ručak i networking

Inače, ASEE i Payten posluju na 23 tržišta diljem svijeta sa snažnom tendencijom širenja. Iako krajnjem korisniku nešto manje poznati, IT rješenja ovih kompanija čine financijske i druge digitalne usluge jednostavnijima, pouzdanijima i pristupačnijima. Primjerice, ako ste danas koristili bankomat, mobilno bankarstvo, beskontaktno platili, kupili nešto online karticom ili bili u kontaktu s korisničkim centrom nekih od vodećih hrvatskih ili regionalnih kompanija, vrlo vjerojatno ste koristili upravo neke od digitalnih usluga ovih tvrtki.

Inače, ASEE je jedna od najvećih IT kompanija u Europi na području proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja. Tvrtka pruža ICT rješenja za različite industrijske vertikale, uključujući financijski sektor, industriju plaćanja, javnu upravu i telekomunikacije, dok proizvode i usluge u okviru područja paymenta nudi pod imenom Payten. ASEE Grupa posluje u 23 zemlje i zapošljava preko 3.000 ljudi diljem svijeta.

Slična pitanja

1 odgovor 230 👀
1 odgovor 186 👀
1 odgovor 205 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...