154 pregleda
Natalija Grgić u rubrici Financije od Natalija Grgić (484 bodova)

Koji je program Digital Touchpoint konferencije u 2022. o digitalizaciji bankarskog i payment sektora?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Redakcija

Digital Touchpoint konferencija u 2022. godini ponovno okuplja vodeće stručnjake u digitalizaciji bankarskog i payment sektora

Kako je COVID19 transformirao financijski sektor, na koji način poslovnom strategijom Total experience stvoriti superiorno iskustvo interakcije s brendom, koje su financijske navike i očekivanja generacije Z, kakvo je iskustvo regionalnih kompanija u monetizaciji podataka i stvaranju dodatne vrijednosti neke su od tema o kojima će biti govora na konferenciji

Vodeći stručnjaci u digitalizaciji financijskog sektora i predstavnici industrije okupljaju se 25. svibnja 2022. u Zagrebu na konferenciji Digital Touchpoint u organizaciji ASEE i Payten-a, vodećih kompanija u digitalizaciji bankarskog i payment sektora u Hrvatskoj i regiji.

Pod ovogodišnjim motom „Next generation banking & payment - Simple, Fast, Secure“ Digital Touchpoint donosi uvid u digitalne trendove industrije. Konferencija će započeti Keynote predavanjem Paola Barbesina, stručnjaka za digitalizaciju bankarstva i mentora Central European University InnovationsLab-a. S više od 20 godina međunarodnog iskustva na ključnim pozicijama u digitalizaciji financijskog sektora Barbesino će istaknuiti nove digitalne modele poslovanja banaka nastale pod utjecajem pandemije.

Koje su financijske navike i očekivanja novih generacija korisnika otkrit će istraživanje provedeno u suradnji s agencijom Ipsos, prvo ovakve vrste u Hrvatskoj te panel na kojem će govoriti prepoznatljiva hrvatska imena generacije ZLorena Farkač, Dario Marčac i Luciano Plazibat. Koja je uloga podataka u payment ekosustavu približit će panelisti Maja Fočić iz Monri-ja, Darko Marjanović iz Things Solver-a, Ivan Jurković iz Franck-a te Jovan Solomon iz Sport Vision-a, uz moderiranje Martine Silov iz udruge CRO AI. O nužnosti primjene digitalnog potpisa u praksi, izazovima i prednostima, raspravljat će Maja Radišić Žuvanić iz Ministarstvo gospodarstva, Ivan Ljubi iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Andreja Kajtaz iz FINA-e, Leo Lokas iz AKD-a te Damir Popović iz tvrtke IT Sistemi.

Kroz druga zanimljiva predavanja saznat ćemo i sve o novom životu mobilnih aplikacija (i kakve veze sigurnost ima s tim), kako biti zaveden iznimnim korisničkim iskustvom, o passwordless autentikaciji u online plaćanju, ATM i POS trendovima te drugim digitalnim trendovima.

Program nadolazeće konferencije je sljedeći:

 • 9:00 - Registracija
 • 9:30 - Pozdravni govor - Piotr Jeleński - predsjednik Uprave ASEE & Payten
 • 9:40 - Keynote speach - How Covid-19 is reshaping the digital banking competition - Paolo Barbesino, stručnjak za digitalno bankarstvo i mentor Central European University InnovationsLaba
 • 10:00 -Total Experience (TX) as a must in digital banking - Robert Mihaljek (ASEE)
 • 10:15 - Banke i nove generacije korisnika, predstavljanje rezultata istraživanja - IPSOS i Ivan Glazer (ASEE)
 • 10:25 - PANEL 1 - Jesu li banke spremne za generaciju Z?
  Dario Marčac (TikToker), Luciano Plazibat (plesač), Lorena Farkač (TikTokerica), Ivan Glazer (ASEE); Moderatorica: Iva Šulentić
 • 11:00 - PAUZA
 • 11:15 - ATM i POS trendovi - Goran Božić (Payten)
 • 11:30 - 360° Merchant Portal - Tomas Janitor (Regional Card Processing Centre - RPC) i Domagoj Vuletić (Payten)
 • 11:45 - Zavedeni iznimnim korisničkim iskustvom - Karlo Radmanić, ASEE i Anđela Ćulibrk (Things Solver)
 • 12:00 - Uvod u panel - Kristian Škovrlj (Modus Infinitum)
 • 12:15 - PANEL 2 - Data u Payment ekosustavu - Maja Fočić (Monri), Darko Marjanović (Things Solver), Ivan Jurković (Franck), Jovan Solomon (Sport Vision); Moderatorica: Martina Silov (CRO AI)
 • 12:50 - PAUZA
 • 13:05 - Passwordless autentikacija u online plaćanju - Dubravko Kovačić (ASEE)
 • 13:20 - Novi život mobilnih aplikacija (i kakve veze sigurnost ima s tim) - Mario Marić (ASEE)
 • 13:35 - Digitalizacija strukturnog odlučivanja - Zvonimir Mavretić (IT Sistemi)
 • 13.50 - PANEL 3 - Primjena digitalnog potpisa u praksi
  Maja Radišić Žuvanić (Ministarstvo gospodarstva), Ivan Ljubi (SDURDD), Andreja Kajtaz (FINA), Leo Lokas (AKD), Damir Popović (IT Sistemi); Moderator: Marin Curavić (IT Sistemi)
 • 14:25 - Zatvaranje i završna riječ - Igor Gržalja (ASEE) i Ivan Bušić (Payten)
 • 14:30 - Ručak i networking

Inače, ASEE i Payten posluju na 23 tržišta diljem svijeta sa snažnom tendencijom širenja. Iako krajnjem korisniku nešto manje poznati, IT rješenja ovih kompanija čine financijske i druge digitalne usluge jednostavnijima, pouzdanijima i pristupačnijima. Primjerice, ako ste danas koristili bankomat, mobilno bankarstvo, beskontaktno platili, kupili nešto online karticom ili bili u kontaktu s korisničkim centrom nekih od vodećih hrvatskih ili regionalnih kompanija, vrlo vjerojatno ste koristili upravo neke od digitalnih usluga ovih tvrtki.

Inače, ASEE je jedna od najvećih IT kompanija u Europi na području proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja. Tvrtka pruža ICT rješenja za različite industrijske vertikale, uključujući financijski sektor, industriju plaćanja, javnu upravu i telekomunikacije, dok proizvode i usluge u okviru područja paymenta nudi pod imenom Payten. ASEE Grupa posluje u 23 zemlje i zapošljava preko 3.000 ljudi diljem svijeta.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.3k korisnika

...