Ante Ivanišević u rubrici Filmovi i serije od
uređen od Ante Ivanišević
Stvarno mi se sviđa al nekuzin

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Ana Juradin od

Igre gladi trilogija je Suzanne Collins (3 knjige prikazane u 4 filma). Moglo bi se raspravljati o tome što je poanta; budući da Igre gladi spadaju u distopijski žanr, može se reći da prikazuju kako bi budućnost čovječanstva mogla izgledati ako se nastave ratovi i ako moć onih na vlasti dodatno ojača, a oslabi položaj naroda. Pokazuje same Igre kao nešto "normalno" i zanimljivo, što dodatno pojačava njihovu okrutnost. Nažalost, ljudi i danas često na tragične stvari gledaju kao na dio svakodnevice jer su se navikli na crnu kroniku i loše vijesti. Ako se sagleda s malo pozitivnije strane, one ipak pokazuju da pravda može pobijediti i da žrtva onih koji se bore za bolju budućnost nije uzaludna. Osim tog šireg i općenitijeg konteksta, i na privatnom/obiteljskom/ljubavnom/prijateljskom planu većina likova nađe mir. 2023. izlazi Balada pjevica i zmija (radnja se vraća u prošlost, točnije u mladost predsjednika Snowa) ako Vas to zanima. smiley

Ana Primorac od
Filmovi su mi odlični. Jedan bolji od drugog. Uvijek se uživim u glavnu glumicu. Ovu poznatu...‌
+5 glasa
Ružica Perić od

Ovaj serijal mi je već godinama jedan od dražih pa me jako veseli vidjeti ovakvo pitanje smileySve filmove sam pogledala više puta(a serijal pročitala nedavno) pa mi se odgovor na ovo pitanje ne čini teškim. Smatram da je glavna poanta borba naroda protiv vlasti koja vrši teror i kontrolu nad njim. Ne znam jeste li shvatili poantu igara samih po sebi, ali ukratko, poanta je da Kapitol svake godine dokaže narodu da su oni glavni i da imaju kontrolu nad narodom. Kako i zašto su nastale igre? Okruzi se nisu slagali s Kapitolom i odlučili su se pobuniti. Tijekom pobune, koja je bila poznata kao Mračni dani(Dark Days), Okrug 13 je uništen do temelja, a preostali Okruzi su poraženi. Kao kaznu za zločine svojih predaka, Kapitol je stvorio Igre gladi.
Ukoliko niste veliki fan čitanja, preporučam da pričekate film Balada pjevica i zmija, jer se ona malo detaljnije dotiče poante igara i zašto su okruzi uopće primorani na igre. 

Slična pitanja

9 odgovora 80.7k 👀
3 odgovora 375 👀
7 odgovora 1.1k 👀
1 odgovor 329 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...