93 pregleda
Monika Kiris u rubrici Filmovi i serije od Monika Kiris (7.1k bodova)

Kako je prošla zadnja večer Hrvatskog natjecateljskog programa na Pulskom filmskom festivalu 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Redakcija

Zadnja večer Hrvatskog natjecateljskog programa u Areni uz Zbornicu i Glavu velike ribe

Večeras će javnost doznati tko su ovogodišnji laureati i dobitnik Velike zlatne arene

Sinoć ste u Areni mogli pogledati zadnja dva filma iz ovogodišnjeg Hrvatskog natjecateljskog programa,  Zbornicu Sonje Tarokić i Glavu velike ribe Arsena Oremovića.

U Kinu Valli održala se posebna projekcija filma Nasljednici Stefana Ruzowitzkog, ovogodišnjeg predsjednika žirija Hrvatskog natjecateljskog programa, a u sklopu programa Filmski klasici, film Pasqualino Ljepotan u sjećanje na redateljicu Linu Wertmüller. Dizalica na Ambreli donijela je film Norike SefeU potrazi za Venerom, a na Kaštelu smo mogli pogledati Ne ostavljaj tragove, politički triler redatelja Jana Paweła Matuszyńskog. U INK-u u sklopu Pulice prikazivali su se  Memoari Moomin tate: pustolovine mladog Moomina Ire Carpelan, posebna projekcija filma Pucnji u Marseillesu Gordana Matića i klasik, Fantom Durmitora, redatelja Kurta Breinessa i Hansa Natgea.

U Zajednici Talijana u Puli, poznatom Circolu, za sve je sudionike ovogodišnjeg festivala održana zabava na kojoj se u ulozi DJ-a našao redatelj Dalibor Matanić.

Večeras će u Areni, nakon svečane dodjele nagrada publika imati priliku pogledati hrvatsku premijeru britanske biografske drame Belfast koju je režirao slavni Kenneth Branagh. Film je osvojio brojne nagrade na svjetskim festivalima, ali i filmsku nagradu Oscar za najbolji originalni scenarij.  Radnja filma vraća nas u Belfast 1969. Devetogodišnji Buddy živi idiličnim životom s roditeljima, bratom, bakom i djedom u mirnom radničkom susjedstvu. Iznenada, međutim, suočit će se s ružnom stvarnošću – eskalirajućim religijskim sukobima katolika i protestanata. Sve veća previranja, nasilje i rastuća opasnost dovode Buddyjevu obitelj pred gotovo nemoguću odluku – ostati ili se početi pakirati i otići?

U INK-u će se u sklopu Posebnih projekcija prikazivati drama Darling, Birgitte Stærmose, a u Kinu Valli filmovi Tu Zrinka Ogreste i Praznik praznine Jasmina Durakovića. Na Kaštelu imate priliku pogledati klasik Čovjek iz Rija redatelja Philippea de Broce, u sjećanje na slavnog francuskog glumca Jeana Paula Belmonda, a zadnja večer na Ambreli donosi film The Outsiders  Jelene Gavrilović.

Program, detaljni raspored svih projekcija kao i sve ostale informacije možete pronaći na službenoj stranici Festivala.

Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

15.9k odgovora

3.8k komentara

1.3k korisnika

...