150 pregleda
Monika Kiris u rubrici Filmovi i serije od Monika Kiris

Kako je prošla zadnja večer Hrvatskog natjecateljskog programa na Pulskom filmskom festivalu 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

Zadnja večer Hrvatskog natjecateljskog programa u Areni uz Zbornicu i Glavu velike ribe

Večeras će javnost doznati tko su ovogodišnji laureati i dobitnik Velike zlatne arene

Sinoć ste u Areni mogli pogledati zadnja dva filma iz ovogodišnjeg Hrvatskog natjecateljskog programa,  Zbornicu Sonje Tarokić i Glavu velike ribe Arsena Oremovića.

U Kinu Valli održala se posebna projekcija filma Nasljednici Stefana Ruzowitzkog, ovogodišnjeg predsjednika žirija Hrvatskog natjecateljskog programa, a u sklopu programa Filmski klasici, film Pasqualino Ljepotan u sjećanje na redateljicu Linu Wertmüller. Dizalica na Ambreli donijela je film Norike SefeU potrazi za Venerom, a na Kaštelu smo mogli pogledati Ne ostavljaj tragove, politički triler redatelja Jana Paweła Matuszyńskog. U INK-u u sklopu Pulice prikazivali su se  Memoari Moomin tate: pustolovine mladog Moomina Ire Carpelan, posebna projekcija filma Pucnji u Marseillesu Gordana Matića i klasik, Fantom Durmitora, redatelja Kurta Breinessa i Hansa Natgea.

U Zajednici Talijana u Puli, poznatom Circolu, za sve je sudionike ovogodišnjeg festivala održana zabava na kojoj se u ulozi DJ-a našao redatelj Dalibor Matanić.

Večeras će u Areni, nakon svečane dodjele nagrada publika imati priliku pogledati hrvatsku premijeru britanske biografske drame Belfast koju je režirao slavni Kenneth Branagh. Film je osvojio brojne nagrade na svjetskim festivalima, ali i filmsku nagradu Oscar za najbolji originalni scenarij.  Radnja filma vraća nas u Belfast 1969. Devetogodišnji Buddy živi idiličnim životom s roditeljima, bratom, bakom i djedom u mirnom radničkom susjedstvu. Iznenada, međutim, suočit će se s ružnom stvarnošću – eskalirajućim religijskim sukobima katolika i protestanata. Sve veća previranja, nasilje i rastuća opasnost dovode Buddyjevu obitelj pred gotovo nemoguću odluku – ostati ili se početi pakirati i otići?

U INK-u će se u sklopu Posebnih projekcija prikazivati drama Darling, Birgitte Stærmose, a u Kinu Valli filmovi Tu Zrinka Ogreste i Praznik praznine Jasmina Durakovića. Na Kaštelu imate priliku pogledati klasik Čovjek iz Rija redatelja Philippea de Broce, u sjećanje na slavnog francuskog glumca Jeana Paula Belmonda, a zadnja večer na Ambreli donosi film The Outsiders  Jelene Gavrilović.

Program, detaljni raspored svih projekcija kao i sve ostale informacije možete pronaći na službenoj stranici Festivala.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...