Borna Matić u rubrici Priroda od Borna Matić

Što je najbolje koristiti kao zaštitu protiv komaraca?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Zašto ubod komarca svrbi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+10 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

Za ugodne ljetne večeri važno se dobro zaštiti od uboda komaraca, a najbolje vam može pomoći nošenje prikladne odjeće, korištenje preparata za kožu iz drogerija ili ljekarni te korištenje uređaja koji tjeraju komarce.

Kao prvo, možete odjenuti dulju i neprozirnu odjeću te izbjegavati tamne komade odjeće i birati svjetliju ili bijelu odjeću jer komarce više privlače tamnije površine. Kao drugo, protiv uboda komaraca možete se zaštiti nanoseći sprej protiv uboda komaraca ili u svoju sobu ili na terasu na kojoj boravite postaviti neki od uređaja za borbu protiv insekata. Neki od proizvoda koje možete koristit su losioni ili sprejevi protiv komaraca koji se nanose direktno na kožu. Cijene proizvoda kreću se od trideset do devedeset kuna, a neki od najboljih su: Autan, Off!, Masquitan i Biovitalis. Svaki od navedenih losiona i sprejeva ugodnog je mirisa i nakon nanošenja pruža zaštiti od komaraca do tri sata.

Uza sve to možete postaviti i neke od uređaja s ultraljubičastim svijetlom koje privlači komarce ili u utičnicu za struju uključiti ultrazvučne uređaje koji odbijaju komarce.  Cijene uređaja kreću se od pedeset do četiristo kuna.

+7 glasa
Stjepan Vuksanović od Stjepan Vuksanović
odabran od Borna Matić
 
Najbolji odgovor

Postoje mnogi načini kojima se komarce pokušava otjerati, ali sredstva o kojima ću pisati u ovom tekstu imaju stopostotni učinak na krvopije. Prvi na popisu je sintetski repelent (sredstvo koje svojim specifičnim mirisom odbija razne kukce), u sebi sadrži kemijski sastojak dietiltoluamid, žuto ulje koje se nanosi na kožu, ili odjeću i tako štiti od uboda komaraca. Drugo sredstvo je ikaridin sredstvo koje se nanosi na kožu, također štiti od različitih insekata, bezbojno je i bez mirisa. Jedno je od najučinkovitijih sredstava, ako se koriste u koncentraciji od 20%, a priznanje je dobilo 2016. godine od američke organizacije potrošača Consumer Reports. Sredstvo koje sadrži IR3535, ili Etil butilacetilaminopropionat također pomažu u sprječavanju uboda komaraca, a znanstvenici tvrde da su sredstva, ili repelenti koja u sebi imaju sastojak IR3535 imaju veću uspješnost, nego oni koji sadrže dietiltoluamid. Postoje također sredstva čije se kemikalije nalaze u prirodi, a pogotvo u voću i povrću. Ta se kemikalija naziva metil-nonil-keton, a može ga se pronaći u različitim sprejevima.

Marija Smiljan od Marija Smiljan
Dobro ste napisali krvopije. I to dosadne krvopije!
0 glasa
Arnela Abadžija od Arnela Abadžija
pomažu zavese koje se stavljaju na vratima i prozorima što učinkovito dolazi do manje ulaska insekata u stan ili kuću i upotreba određenih uređaja korišćenje insekticida je kratkog daha čim ispari opet navale ne rešava se problem oni odmah navale a insekticidi loše  deluju i na našu kožu i na našu okolinu udisanjem samim tim otrova on neće nas ubiti ali će izazvati postepeno neke druge posledice što se može vidjeti kod osetljivih osoba

Slična pitanja

1 odgovor 586 👀
1 odgovor 197 👀
Ivana Basar 11.09.2020. pitanje u rubrici Priroda od Ivana Basar
4 odgovora 1.8k 👀
3 odgovora 260 👀
Ana Primorac 14.10.2022. pitanje u rubrici Priroda od Ana Primorac
2 odgovora 202 👀
1 odgovor 264 👀
Augustina Kolak 30.12.2020. pitanje u rubrici Zdravlje i medicina od Augustina Kolak
2 odgovora 330 👀
1 odgovor 320 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...