40 pregleda
Borna Matić prije u rubrici Kućni ljubimci od Borna Matić [Proaktivan] (947 bodova)

Što da učinim nakon što me ubode komarac pa da me prestane svrbiti koža?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Monika Kiris prije od Monika Kiris [Superaktivan] (1.7k bodova)

Postoji puno krema i gelova protiv uboda insekata koji bi pomogli. Primjerice, postoji Fenistil gel koji je meni super i stalno ga koristim. Brzo mi ublaži svrbež i nisam imala negativnu reakciju na njega. Dosta ljudi oko mene ga isto koristi i nisu imali nikakvih problema, tako da ga svakako toplo preporučujem. Osim njega možeš koristiti i Pikosan gel. Oba se osim za ubode insekata mogu koristiti i za reakcije na koži kao što su osipi, koprivnjača, opekline od sunca, vlasulja i meduza kao i površinske opekline. Oba gela djeluju umirujuće, smanjuju iritacije te hlade kožu. Naravno, važno je spomenuti i Synopen mast, koja najbolje djeluje kao pomoć kod uboda insekata i lokaliziranih kožnih alergija. Dosta brzo smanjuje svrbež i bol. 

Osim krema i gelova, moguće je okrenuti se i nekim prirodnijim načinima smirivanja uboda. Kada nemam pri sebi gelove, rado koristim led. Naime, kockicu leda jednostavno prislonim na ubod kako bi smanjila otečenost i svrbež. Pošto led ohladi kožu, puno ćete manje osjetiti svrbež. Može se koristiti i ocat kojim se natopi komad tkanine ili vate i drži na ubodu par minuta. Med također smiruje svrbež i nadraženost zbog svojih antibakterijskih svojstava. jednostavno se namaže na mjesto uboda te ostavi dok se mjesto uboda ne smiri. 

Mislim da je sve ovo što sam spomenula najbolje koristiti odmah, pri prvim znacima svrbeža i iritacije kako bi se one što prije uklonile. 

Postoji još puno načina kako bi se uklonio svrbež nakon uboda, a ovdje sam opisala samo par onih koji su meni najbolji. Sretno i čuvajte se tih malih napasti. ;)

Slična pitanja

1 odgovor 115 pregleda
2 odgovora 103 pregleda
2 odgovora 87 pregleda
1 odgovor 107 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...