467 pregleda
Borna Matić u rubrici Kućni ljubimci od Borna Matić

Što da učinim nakon što me ubode komarac pa da me prestane svrbiti koža?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Postoji puno krema i gelova protiv uboda insekata koji bi pomogli. Primjerice, postoji Fenistil gel koji je meni super i stalno ga koristim. Brzo mi ublaži svrbež i nisam imala negativnu reakciju na njega. Dosta ljudi oko mene ga isto koristi i nisu imali nikakvih problema, tako da ga svakako toplo preporučujem. Osim njega možeš koristiti i Pikosan gel. Oba se osim za ubode insekata mogu koristiti i za reakcije na koži kao što su osipi, koprivnjača, opekline od sunca, vlasulja i meduza kao i površinske opekline. Oba gela djeluju umirujuće, smanjuju iritacije te hlade kožu. Naravno, važno je spomenuti i Synopen mast, koja najbolje djeluje kao pomoć kod uboda insekata i lokaliziranih kožnih alergija. Dosta brzo smanjuje svrbež i bol. 

Osim krema i gelova, moguće je okrenuti se i nekim prirodnijim načinima smirivanja uboda. Kada nemam pri sebi gelove, rado koristim led. Naime, kockicu leda jednostavno prislonim na ubod kako bi smanjila otečenost i svrbež. Pošto led ohladi kožu, puno ćete manje osjetiti svrbež. Može se koristiti i ocat kojim se natopi komad tkanine ili vate i drži na ubodu par minuta. Med također smiruje svrbež i nadraženost zbog svojih antibakterijskih svojstava. jednostavno se namaže na mjesto uboda te ostavi dok se mjesto uboda ne smiri. 

Mislim da je sve ovo što sam spomenula najbolje koristiti odmah, pri prvim znacima svrbeža i iritacije kako bi se one što prije uklonile. 

Postoji još puno načina kako bi se uklonio svrbež nakon uboda, a ovdje sam opisala samo par onih koji su meni najbolji. Sretno i čuvajte se tih malih napasti. ;)

Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

19.0k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...