72 pregleda
Monika Kiris u rubrici Promet i vozila od Monika Kiris (8.8k bodova)

Kako vatrogasci podižu pripravnost i svijest u području prometne sigurnosti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija (129k bodova)
prikazano od Znatko

Vatrogasci u podizanju pripravnosti i svijesti u području prometne sigurnosti

U Karlovcu, dana 8. studenog 2022., započelo je dvodnevno osposobljavanje u okviru međunarodnog projekta „Vatrogasci u podizanju pripravnosti i svijesti u području prometne sigurnosti“.

HVZ Mediji

Radi se o trećem po redu osposobljavanju vatrogasnih instruktora na temu spašavanja u prometnim nesrećama, a u sklopu projekta čiji su partneri Hrvatska vatrogasna zajednica i CTIF Norway. U osposobljavanju sudjeluju vatrogasci iz cijele RH kao i predstavnici županijskih zavoda za hitnu medicinu te po 3 vatrogasna instruktora iz Norveške i Slovenije.

Kako je rekao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, na osposobljavanje su pozvane sve vatrogasne zajednice te će tijekom dva dana obuke ovdje biti vatrogasci iz cijele Hrvatske.

„Razmjena iskustva je vrlo bitna, osobito u teškim prometnim nezgodama kojima nažalost svakodnevno svjedočimo. Upravo u ovakvim nesrećama, u suradnji s hitnom medicinskom pomoći, vatrogasci sudjeluju u rješavanju različitih problema. Ova će radionica doprinijeti još boljem funkcioniranju i radu vatrogastva kojem su veliki izazovi razvoj tehnologija u prometu i razvoj novih vozila“, kazao je Tucaković. Podsjetio je i kako su vatrogasci prošli tjedan imali edukaciju za postupanje kod potencijalnih incidenata s baterijama na vozilima, a u organizaciji Rimac Grupe. „Svaka prometna nezgoda je različita i svaka je novi izazov za vatrogasce. Brojne su opasnosti s kojima se vatrogasci kod ovakvih intervencija susreću stoga je važno da se s njima upoznaju, a kako bi što brže spasili unesrećenog“.

Zapovjednik Karlovačke županije Goran Franković zahvalio je kolegama iz Slovenije i Norveške koji pomažu u unaprijeđenju znanja hrvatskih vatrogasaca. Dodao je i kako je za svakog spasitelja najbolje da uči iz iskustava drugih te kako vjeruje da će kroz 4 scenarija s kojima će se vatrogasci ovdje susresti, hrvatski vatrogasci svoje znanje dignuti na viši nivo.

HVZ Mediji

Početku obuke prisustvovala je i zamjenica županice Karlovačke županije dr. sc. Vesna Hajsan Dolinar koja je izrazila zadovoljstvo što se ovakva jedna obuka provodi upravo na području ove županije.

„Ponosni smo na rad vatrogasaca i vjerujemo kako će ovakve obuke pomoći u operativnoj spremnosti vatrogasaca. Svakodnevno svjedočimo brojnim opasnim situacijama, a vatrogasci su upravo ti na koje se uvijek možemo osloniti“, kazala je Hajsan Dolinar.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Monika Kiris 18.10.2022. pitanje u rubrici Stanovanje od Monika Kiris (8.8k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 19.08.2022. pitanje u rubrici Priroda od Monika Kiris (8.8k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...