381 pregleda
Goran Dren u rubrici Web Dizajn od Goran Dren [Ekstraktivan] (5.4k bodova)
Možete li predložiti kako bi ste vi napravili site o pizza-ma? Dakle, razne pizze, recepti za pizze, kuhinja, popis pizzerija, itd. Da je web site sočan i da ljudi odmah ogladne kada vide dizajn.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

0 glasa
Oskar Novak od Oskar Novak [Ekstraktivan] (5.2k bodova)

Pozdrav,

Ono što mi odmah upada u oko su ciljevi vaše stranice. Dakle, to je predstavljanje izbora, recepti, izgled kuhinje gdje se odvija cijeli proces i linkovi. Za takvu stvar, koja treba biti ažurirana cijelo vrijeme jer o promociji odnosno marketingu danas dosta ovisi posao - preporučam neki besplatni CMS koji ima visoku mogućnost uređivanja (customizacije).

Dakle, jednom rječju - Content Managment System koji će omogućiti lako dodavanje: galerija, postova, stranica, likova i ostalog sadržaja. Ima više preporuka, ali ja bi preporučio - Wordpress.

Ono što Wordpress čini jakim su: pluginovi (dodaci) te lakoća korištenja. Lakoća korištenja se vidi po tome da običan korisnik vulgaris u roku tjedan dana može ovladati svim osnovama ovog CMS-a. Nije zbunjujuć i lako ga je instalirati, pogotovo danas, prije je bilo više tehnički sve nastrojeno, ali danas se radi o dva-tri klika. Wordpress je osim toga, veoma fleksibilan i dolazi s tisućama besplatnih tema koje rade kao "švicarski sat". Osim toga, brzo je "online".

Po meni najpotrebniji Wordpress pluginovi:

  • Yoast Seo plugin (s ovime je SEO nešto što se sredi u par sati, bez godina i godina učenja te iskustva, ludo dobar plug-in)
  • Jetpack (omogućava napredne stvari kao što su direktno uređivanje CSS-a, općenitog izgleda, dodatnih pluginova koji su također "The best of" te u principu širi Wordpress u nezamislive dijelove i omogućava vam da koristite te opcije veoma, veoma, naglašavam - veoma lagano)
  • IG Page Builder (ukoliko želite još dodatno urediti svoju stranicu, a neki dijelovi Wordpressa su vam još teški za razumijeti, - onda će IG Page Builder tu svakako pomoći)
  • CraftySocial Buttons (želite li se povezati i proširiti na društvene mreže, a da sve "šljaka jedno s drugim" - ovaj plugin to omogućava u roku 20tak sekundi!)
  • W3 Total Cache (WPO - dakle Easy Web Performance Optimization - ne trebate birnuti za optimizaciju, ono što nije optimizirano će W3 Total Cache srediti).

Naglašavam ima tu još na tisuće i tisuće plug-inova koji su besplatni. A oni i koje morate platiti inače nisu skupi, a dodaju nevjerojatno dobre funkcionalnosti u Wordpress.

Naravno, trebati će vam i alati za izradu slika koje ćete koristiti na websiteu. Npr. za logo možete koristiti :

Ukoliko želite i dodavati glazbu na website, što danas nije baš popularno, bacite pogled na:

U svakom slučaju, ovo je svakako početak. Isprobajte, javite, zovite u pomoć ako treba. Ali stranica vam ne gine ;)

Slična pitanja

4 odgovora 4.1k pregleda
2 odgovora 387 pregleda
Ivanhoe M. 26.01.2014. pitanje u rubrici Programiranje od Ivanhoe M. [Megaktivan] (12.8k bodova)
1 odgovor 189 pregleda
1 odgovor 158 pregleda
2 odgovora 224 pregleda
1 odgovor 168 pregleda
Biljana T. 23.07.2014. pitanje u rubrici Internet od Biljana T. [Superaktivan] (3.0k bodova)
1 odgovor 475 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...