Ana Primorac u rubrici Stanovanje od Ana Primorac

koji sve otpad na kraju onda trebam stavljati u plave ZG vrećice? sve ostalo smeće razvrstam. plastiku i metal u žute,  biootpad u smeđu, te papir i staklo posebno.

što u praksi ostane od nerazvrstanog otpada a da ide uopće u plavu ZG vrećicu. pitam jer susjed mi rekao da on uopće nema smeća za plavu ZG vrećicu. sve što ima za otpad - razvrsta!!! bravo za njega, ali kako?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što ne smijem bacat u smeđu ZG vrećicu za biootpad?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Tina Novak od Tina Novak
odabran od Ana Primorac
 
Najbolji odgovor

Zagrebačka Čistoća na svojim je stranicama detaljno razradila vrste otpada i kamo se pojedini otpad odlaže, a pri tome vam može pomoći i jedan 'šalabahter' - letak vezan uz vrste otpada uz primjere.

Na stranicama zagrebačke Čistoće definiran je otpad koji se odlaže u plave vrećice za miješani otpad, pa tako se to primjerice odnosi na već upotrebljene maramice, higijenski papir, higijenski ulošci i tamponi, iskorištene pelene za bebe, opuške od cigareta i elektroničkih cigareta, ostaci skuhane hrane i kosti (ne baca se u biootpad !), prazna ambalaža zubne paste (ne baca se u plastiku !), glatki računi iz dućana (ne bacaju se u papir !), spužve, neke dječje igračke koje su sastavljene od različitih materijala...

Također, postoje i drugi izvori informiranja vezano uz otpad. Građanska inicijativa Ja bolji građanin specijalizirala se za održiv život građana te na svojim Facebook, instagram i web stranicama daje upute građanima kako da, između ostalog, pametno gospodare i svojim otpadom uz praktične trikove.

Ana Primorac od Ana Primorac
ovaj popis je dobar
kad bi samo bio duži da znam sve

Slična pitanja

1 odgovor 297 👀
Marija Miljević 02.09.2022. pitanje u rubrici Stanovanje od Marija Miljević
2 odgovora 350 👀
1 odgovor 340 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...