135 pregleda
Monika Kiris u rubrici Društvo od Monika Kiris

Tko su dobitnici 14. Volonterskog Oskara grada Zagreba za 2022. godinu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Elvis Sudar - zagrebački volonter godine

Na svečanoj dodjeli Volonterskog Oskara nagrade su uručene udrugama iz raznih sektora

Volonterski Centar Zagreb

Volonterski centar Zagreb dodijelio je u ponedjeljak, 5. prosinca 2022., po 14. put Volonterski Oskar, nagradu kojom se honorira individualni volonterski doprinos na području grada Zagreba. Titulu zagrebačkog volontera 2022. godine osvojio je Elvis Sudar, predsjednik Upravnog odbora Udruge Franak.

Volonterski Centar Zagreb

Nakon odabira troje finalista, koji su u ovom slučaju bili: Elvisa Sudara, Muhammeda Jafu i Zoru Markotić, građani su glasali za svojeg favorita. Upravo je Elvis Sudar osvojio najveći broj njihovih glasova. Elvis je predsjednik Upravnog odbora Udruge Franak i tijekom 2022. godine aktivno je sudjelovao u educiranju pojedinaca, lokalne zajednice, ali i društva u cjelini, o njihovim potrošačkim pravima te poslovnoj praksi banaka i ostalih kreditnih i financijskih institucija.

Elvis Sudar, novopečeni zagrebački volonter godine, izjavio je:

“Zahvaljujem se Udruzi Franak što me je predložila, Volonterskom Centru što je organizirao ovu humanu i hvalevrijednu akciju te svojoj obitelji koja je svih ovih godina trpjela moj izostanak iz obiteljskog života. Divno je pomagati ljudima i volontirati, a posebna je čast kada zajednica to prepozna i nagradi. Nadam se da će naši primjeri potaknuti i naše sugrađane da volontiraju jer pomažući drugima vraćamo osmijeh na lice sredini u kojoj živimo”

Na svečanoj  se dodjeli, koja je održana na Međunarodni dan volontera, nagrade su bilr uručene i ostalim finalistima: Muhammedu Jafi iz Udruge Are You Syrious? i Zori Markotić iz Građanske ekološke inicijative Čisteći medvjedići.

Prvi puta ikad dodijeljene i nagrade za volonterski angažman u poslovnom i obrazovnom sektoru, a najbolji u svojim kategorijama su DM drogerie-markt i I. gimnazija Zagreb.

Zaposlenici DM drogerie-markt u 2022. skupili su čak 3.008 volonterskih sati, a u volonterskim akcijama sudjelovalo je čak 376 djelatnika. Prva gimnazija, uz volontersku tradiciju dugu čak 28 godina, ove je godine uspješno provela 21 volontersku akciju.

Izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb Dunja Hafner ovom je prilikom izjavila

“Danas se u svijetu obilježava Međunarodni dan volontera s ciljem jače vidljivosti rada volontera, kako na lokalnoj i nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini. Ovo je dobar trenutak da se podsjetimo kako svaki dan donosi priliku za volontiranje, a doprinos koji volonteri daju lokalnoj zajednici, njihova dobrota, solidarnost te vrijednosti i promjene koje pokreću, neprocjenjivi su. Volonterskim Oskarom želimo nagraditi iznimne pojedince koji volontirajući doprinose zajednici i stvaraju humanije društvo. Želim zahvaliti svim finalistima, nominiranim volonterkama i volonterima te svim volonterima Grada Zagreba koji svojom predanošću, nesebičnim i nemjerljivim doprinosom pomažu razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u našem gradu.”

Volonterski Centar Zagreb

Na svečanoj dodjeli uručena je i nagrada za životno djelo koja je pripala volonterki Heleni Tesanović iz Udruge Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna za dugogodišnji volonterski rad i trud u promicanju volonterstva.

Okupljenima se obratila i predstavnica Grada Zagreba, Jasminka Đurek Pavlina, voditeljica Odjela socijalne zaštite iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom koja je ovom prilikom rekla kako Grad Zagreb prepoznaje važnost volontiranja te stoga potiče rad udruga koje najvećim djelom i okupljaju volontere. 

“Izazovi s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu često nam pokažu koliko znači kada imamo nekoga na čiju podršku možemo računati. Podrška je učinkovitija kada je pravovremena i u tome se dodatno vidi vrijednost organizacije civilnog društva, ali i građanskih inicijativa. Brzom prilagodbom na situaciju i nove izazove te mogućnostima reagiranja na nove situacije u velikoj su prednosti u odnosu na institucije. Najvrjednije karike u tom lancu pomaganja svakako su volonteri bez kojih bi sve bilo puno teže, a ponekad i nemoguće. Volonterski Oskar dodatni je doprinos priznanju koje volonteri zaslužuju za ono najvrjednije što daju, a to je njihovo vrijeme.”

Organizatori Volonterskog Oskara su: Volonterski Centar Zagreb uz suradnju Grada Zagreba i Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a ove su ga godine podržali i sponzori JANAF i OTP banka.

Više detalja o ovogodišnjim finalistima dostupno je na službenoj web stranici Volonterskog Oskara.

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...