Marija Miljević u rubrici Stanovanje od

Kako je kroz lockdown pomalo postalo popularno raditi od kuće, imam pitanje kako dizajnirati interijer kućnog ureda? Ima li tko neke dobre primjere dizajna interijera kako bi ured u mom životnom prostoru mogao izgledati? Ako što pomaže - radi se o kući, ne o stanu.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+13 glasa
Danica Maričić od
uređen od Danica Maričić

Poštovana,

kućni ured može zauzimati više ili manje stambenog prostora, ovisno o predviđenim aktivnostima poslovanja te kvadraturi interijera. Navest ću dva primjera i nekoliko dizajnerskih savjeta:

Kućni ured za redovito održavanje sastanaka s klijentima

Ako se bavite djelatnošću u čijoj je osnovi redovito održavanje sastanaka s klijentima – preporučljivo je prilikom planiranja ureda razmisliti i o ovim elementima dizajna:

Poželjno je da ulaz u uredski dio bude smješten blizu glavnog ulaza u stan ili kuću - kako bi prolaz do poslovnog dijela bio neovisan od stambenog dijela interijera.

Preporučljivo je da kućni ured ima vlastiti izvor prirodne svjetlosti – budući da prirodna svjetlost pozitivno utječe na produktivnost i raspoloženje.

Stambeni i poslovni dio interijera bi trebali biti strukturalno odijeljeni pregradnim zidom ili kliznim stijenama. Ako ured nema vlastiti prozor (izvor prirodne svjetlosti), preporučuje se odabir poluprozirne pregrade koja će omogućiti privatnost pri radu, ali i propustiti zrake svjetlosti u interijer.

U velikom kućnom uredu, dio za održavanje sastanaka može biti odvojen od radnog stola i sačinjavati posebnu „zonu“. U malom prostoru - stolci ili fotelje za klijente obično su postavljeni nasuprot radnog stola za kojim sjedi domaćin.

Kućni ured koji je dio stambenog interijera  

Radni stol, računalo i popratna oprema te poslovni dokumenti mogu biti smješteni u visokom elementu s kliznim ili krilnim vratima. Takav kućni ured možete nakon radnog dana jednostavno zatvoriti i od pogleda sakriti sav „kreativni nered“.

Ergonomski radni stolac, kombinacija prirodne i umjetne rasvjete, odabir boja (ljubičasta ili žuta za pamćenje i kreativnost, plava ili zelena za komunikaciju i smanjenje stresa, crvena za energiju) i mirisa (limun i naranča za poboljšanje raspoloženja i koncentraciju) – sve navedeno će učiniti boravak i rad u kućnom uredu ugodnijim i produktivnijim.

U ovom odgovoru sam navela nekoliko osnovnih prijedloga. Dizajn svakog kućnog ureda je priča za sebe.  

Više dizajnerskih ideja te fotografije možete pronaći na ovom linku.

Lijep pozdrav, smiley

Danica Maričić, dizajnerica interijera i urednica portala Archi-living.com

Slična pitanja

4 odgovora 242 👀
1 odgovor 703 👀
1 odgovor 234 👀
3 odgovora 610 👀
2 odgovora 196 👀
3 odgovora 1.1k 👀
3 odgovora 275 👀
2 odgovora 228 👀
2 odgovora 2.1k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.9k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...