Dina Kljajić u rubrici Poslovanje od

Treba li dizajn ureda prilagoditi djelatnosti tvrtke?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Viktor Viljac od

Da, dizajn ureda treba biti prilagođen djelatnosti tvrtke jer se ured koristi za obavljanje poslovnih aktivnosti i stvaranje pozitivnog radnog okruženja za zaposlenike.

 Dizajn ureda može utjecati na percepciju tvrtke te može biti sredstvo za izgradnju branda i stvaranja prepoznatljivosti. Dizajn ureda također može pomoći u poticanju produktivnosti i kreativnosti zaposlenika, pa je stoga važno prilagoditi dizajn ureda specifičnostima djelatnosti tvrtke. Na primjer, ured za kreativnu agenciju će imati drugačiji dizajn u usporedbi s uredom računovodstvene tvrtke.

+9 glasa
Marija Hojsak od
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

Vrlo je važno uređenje i dizajn ureda prilagoditi tvrtki u kojoj se radi. Zbog ugodnog osjećaja u prostoru radnici će se dobro osjećati tijekom radnog vremena. Također, ako je dizajn prilagođen onome čemu je tvrtka posvećena lakše se koncentrirati na posao i odraditi ga dobro. 

Evo nekih primjera uređenja ureda s obzirom na posao koji radnici obavljaju: 

1. Tip ureda u kojem radnici rade i stvaraju zajedno. Svaki od njih zadužen je za neko polje u završnom cilju rada, ali jedni druge međusobno nadopunjuju. Također, svaki je od njih profesionalac u svom području, ali oni, tijekom rada, stalno komuniciraju i tako zajedno stvaraju ideje te nadopunjuju jedni drugu. U ovakvom uredu se, također, jedni s drugima bolje upoznaju ta stvore i bolje privatne odnose. 

Završeno je opremanje novih ureda tvrtke KRAMP AGRIPARTS u Zagrebu - Velinac

2. Ured direktora najčešće ima dva stola. Jedan je za njega kada on obavlja svoj posao, a drugi je s više sjedećih mjesta kada se tamo odrađuju sastanci. 

Ured direktora - Protekt Standard

Također, uvijek možemo razlikovati i urede koji su kreativni i one koji se bave administracijom. Prvi su često šareni i puni detalja, a drugi su mračni, sivi i monotoni. Zbog toga se stvara i osjećaj posla koji se obavlja i tako se posao može bolje i kvalitetnije izvršiti. 

Slična pitanja

1 odgovor 85 👀
1 odgovor 634 👀
1 odgovor 635 👀
5 odgovora 787 👀
Znatko predstavlja


Sve je brend. Ili to želi biti!

Zagreb
21. 06. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...