123 pregleda
Dina Kljajić u rubrici Poslovanje od Dina Kljajić

Treba li dizajn ureda prilagoditi djelatnosti tvrtke?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Da, dizajn ureda treba biti prilagođen djelatnosti tvrtke jer se ured koristi za obavljanje poslovnih aktivnosti i stvaranje pozitivnog radnog okruženja za zaposlenike.

 Dizajn ureda može utjecati na percepciju tvrtke te može biti sredstvo za izgradnju branda i stvaranja prepoznatljivosti. Dizajn ureda također može pomoći u poticanju produktivnosti i kreativnosti zaposlenika, pa je stoga važno prilagoditi dizajn ureda specifičnostima djelatnosti tvrtke. Na primjer, ured za kreativnu agenciju će imati drugačiji dizajn u usporedbi s uredom računovodstvene tvrtke.

+9 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor

Vrlo je važno uređenje i dizajn ureda prilagoditi tvrtki u kojoj se radi. Zbog ugodnog osjećaja u prostoru radnici će se dobro osjećati tijekom radnog vremena. Također, ako je dizajn prilagođen onome čemu je tvrtka posvećena lakše se koncentrirati na posao i odraditi ga dobro. 

Evo nekih primjera uređenja ureda s obzirom na posao koji radnici obavljaju: 

1. Tip ureda u kojem radnici rade i stvaraju zajedno. Svaki od njih zadužen je za neko polje u završnom cilju rada, ali jedni druge međusobno nadopunjuju. Također, svaki je od njih profesionalac u svom području, ali oni, tijekom rada, stalno komuniciraju i tako zajedno stvaraju ideje te nadopunjuju jedni drugu. U ovakvom uredu se, također, jedni s drugima bolje upoznaju ta stvore i bolje privatne odnose. 

Završeno je opremanje novih ureda tvrtke KRAMP AGRIPARTS u Zagrebu - Velinac

2. Ured direktora najčešće ima dva stola. Jedan je za njega kada on obavlja svoj posao, a drugi je s više sjedećih mjesta kada se tamo odrađuju sastanci. 

Ured direktora - Protekt Standard

Također, uvijek možemo razlikovati i urede koji su kreativni i one koji se bave administracijom. Prvi su često šareni i puni detalja, a drugi su mračni, sivi i monotoni. Zbog toga se stvara i osjećaj posla koji se obavlja i tako se posao može bolje i kvalitetnije izvršiti. 

Slična pitanja

1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...