108 pregleda
Monika Kiris u rubrici Sport i rekreacija od Monika Kiris

Kako je prošla prva utrka Snježne kraljice na Sljemenu 2023. godine?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Tko otvara 17. Utrku Snježne Kraljice 2023. godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Petom pobjedom Shiffrin je pretekla Marlies Schild i izjednačila se s peterostrukim kraljem Sljemena Marcelom Hirscherom. Leona Popović osvojila je 10. mjesto

Mikaela Shiffrin osvojila je svoj peti naslov Snježne kraljice u prvoj od dvije utrke slalom na Snježnoj kraljici 2023. Nakon što je 2022. godine završila na drugom mjestu, 27-godišnja Amerikanka postigla je dva solidna plasmana na ovogodišnjoj Snježnoj kraljici, čime je dodatno povećala svoju prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Mikaela Shiffrin je izjavila:

„Današnja utrka bila je teška, ali nisam osjećala bilo kakvu opasnost ili rizik na stazi, a to mi je važno. Rekordno visoke temperature zahvatile su cijelu Europu, ne samo Zagreb, ali to nema veze s organizacijom već s klimom koja se mijenja i to je naša realnost. Činjenica da smo večeras mogle skijati je najvažnija“

Sport-IT – Goran Razić

Bila je to Mikaelina 51. pobjeda u slalomu i 81. pobjeda u karijeri. Sa svojih pet naslova na Sljemenu nadmašila je Marlies Schild, koja ima četiri naslova, i izjednačila se s peterostrukim kraljem Sljemena Marcelom Hirscherom. Na idućoj utrci ima priliku dostići i rekord svoje sunarodnjakinje Lindsey Vonn koja je u svojoj karijeri pobijedila čak 82 puta u Svjetskome kupu.

Drugo mjesto je zauzela Slovakinja Petra Vlhova, koja je bila 76 stotinki sekunde sporija od Mikaele Shiffrin (1:36.42), a treće je mjesto, sa sa zaostatkom od 1.21 sekundi (1:37.63), zauzela Anna Swenn Larsson iz Švedske.

Iako donekle razočarana što nije uspjela zadržati sljemensku krunu, Petra Vlahova izjavila  je kako je sretna s osvojenim drugim mjestom:

„Volim ovu utrku, volim biti u Zagrebu, sviđaju mi se staza i organizacija i sretna sam što sam opet bila na postolju“

Anna Swenn Larsson, koja je četvrta u slalomskom poretku Svjetskog skijaškog kupa, rekla je da je zadovoljna rezultatom budući da joj je ovo prvi put da se popela na pobjedničko postolje na Sljemenu s osvojenim trećim mjestom.

Upitana jesu li vremenski uvjeti otežali utrku, Larsson je rekla:

„Ne znam jesu li uvjeti bilo nepovoljniji u odnosu na prošlu godinu, mislim da je bilo jednako, ali ovo je sport na otvorenom i posvuda je trenutno dosta toplo i morali smo dati sve od sebe.“

Hrvatska predstavnica Leona Popović je u prvoj utrci zadržala odlično 10. mjesto sa 3,02 sekunde zaostatka za vodećom Mikaelom Shiffrin. Popović je izjavila:

„Stvarno je prekrasan osjećaj doći u cilj i čuti navijanje domaćih navijača. Zadovoljna sam svojim rezultatom, ponovno sam u najboljih 10. Nadala sam se malo boljem rezultatu, ali zato sutra imam novu priliku“

Sport-IT – Goran Razić

Nažalost, druga hrvatska predstavnica, 18-godišnja Zrinka Ljutić, nije uspjela završiti prvu vožnju:

„Malo sam prejako krenula, nisam uspjela uloviti ritam staze i to je bio kraj. Trebala sam vjerojatno malo opreznije ići taj gornji dio, ali nisam bila svjesna toga na startu. Mislim da sam bila malo previše nervozna, možda sam previše htjela. Staza nije teška, dosta je sprinterska, pa sam možda prejako krenula i, nažalost, ovako je ispalo. No sutra je novi dan, probat ću se malo opustiti i pametnije odskijati"

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...