766 pregleda
Zoran Marković u rubrici Web Marketing od Zoran Marković [Superaktivan] (3.2k bodova)
Zanima me za turističku agenciju koja u jednom malom mjestu u Istri organizira ponudu lokalnog smještaja u apartmanima, te izletničke ture i kratka krstarenja morem za strane i domaće turiste... kako ovakvu šarenu ponudu najbolje oglašavati putem interneta? Svaki savjet mi je dobrodošao. Unaprijed hvala.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Sara Stjepanek od Sara Stjepanek [Aktivan] (371 bodova)
Najbolje bi bilo da prvo odredite koja je Vaša ciljana skupina. Nakon što napravite segmentaciju tržišta i postavite si pitanja kojoj publici se želite obratiti bitno je da si postavite predviđen budžet. Ako ste turistička agencija vjerujem da imate određenu bazu podataka od posjetitelja od prethodnih godina. Ako su Vam posjetitelji svojevoljno dali svoj mail ili kontakt kako biste ih informirali o vašim ponudama tu bazu možete koristiti kako biste ih infomirali o ovoj ponudi. Najbolje bi bilo da koristite više načina oglašavanja jer na taj način možete naći širu publiku.  Pretpostavljam da je ova ponuda za goste srednjih godina, malo imučnijeg imovinskog stanja, poslovnjake. Za njih bi koristila slanje newslettera putem maila jer je jednostavan način komunikacije, omogučuje pojedinačnu komunikaciju s potrošačem. Pomoću slanja newlettera mailom možete pratiti stopu otvaranja vaše poruke, omogučujete pravljenje stalne baze korisnika i dvosmjernu komunikaciju.

Također bih preporučila Google Adwords oglašavanje jer ova ciljana publika sigurno pretražuje na googlu kada traži ponude za ljetovanje ili smještaj. Kod Googla Adwordsa je dobro to što ne morate imate bazu podataka nego možete ciljati oglase u određene zemlje, za određene posjetitelje što ste i naveli da Vam je bitno. Ovo su plačeni oglasi za koje plačate samo kada netko klikne na vaš oglas. Odlično je to što u oglasu odmah možete postaviti call to action da Vas zainteresirana osoba nazove ukoliko se odluči za rezervaciju. Sami određujete prosječnu cijenu po kliku.

Uz Newslettere i google oglašavanje svakako je bitno da ste dostupni na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Tripadvisor). Ukoliko Vaša turistička zajednica ima profil na Facebooku ili instagramu odlično bi bilo iskoristiti ovu ponudu i napraviti oglas koji možete boostati. Vaši stalni korisnici zasigurno će sharati Vašu objavu ukoliko im se učini zanimjiva i interesantna. Također možete napraviti plan s lokalnim turističikim vodičima da oglašavaju Vašu ponudu putem svojih društvenih mreža i dogovoriti međusobnu suradnju.
–1 glas
Ivan I. od Ivan I. [Aktivan] (379 bodova)
Najbolji portal za turističke ponude je na Njuškalu.hr
Marinko Zadro od Marinko Zadro [Ekstraktivan] (6.8k bodova)
Bezveze odgovor! Svatko tko se imalo bavi radom u turističkoj branši zna da će najviše i najbolje proći sa stranim turistima jer ostavljaju najviše. Ja ne kažem da su naši turisti drugog reda, ali ako ulažeš novac u oglašavanje - želiš se oglašavati stranim turistima. A da li je Njuškalo oglasnik na našem ili stranom jeziku?!? E vidiš, zato je odgovor bezveze.

Slična pitanja

2 odgovora 369 pregleda
2 odgovora 423 pregleda
1 odgovor 1.1k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...