105 pregleda
Monika Kiris u rubrici Internet od Monika Kiris

Koje gradove povezuje Telemach-ova 10 Giga optička mreža?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija

Prvi val investicijskog ciklusa u velikim gradovima – spajanje Rijeke na 10 Giga optičku mrežu

10 Giga optička mreža dostupna je za preko 100.000 kućanstava

Telemach je, kao operator na telekom tržištu s nacionalnom pokrivenošću u području fiksne i mobilne telefonije, u samo dvije godine u Hrvatsku doveo i 10 Giga optičku mrežu zbog koje korisnici pet najvećih hrvatskih gradova (Zagreb, Split, Zadar, Osijek, Rijeka) surfaju najvećim internetskim brzinama na svijetu. Pet najvećih hrvatskih gradova moći će se pohvaliti brzinama interneta kakve imaju stanovnici Singapura, New Yorka i Ženeve.

Najbrža optička mreža dostupna je za više od 100.000 kućanstava, a uskoro će doći i u manje sredine, što će doprinijeti tehnološkom napretku zemlje, istovremeno unaprjeđujući korisničko iskustvo.

Danijela Bistrički Morović, članica Uprave i glavna direktorica za tehniku Telemacha Hrvatska, izjavila je:

„Snažnom investicijom u jednu od najnaprednijih optičkih mreža u svijetu, u godinama pred nama moći ćemo svojim korisnicima ponuditi usluge s najboljim korisničkim iskustvom na tržištu. Najbrža optička mreža cjelokupnoj zajednici donosi razvojni potencijal koji želimo omogućiti gradovima i mjestima diljem Hrvatske pa intenzivno nastavljamo graditi dalje, pri čemu korisnicima osiguravamo tehnološki najnaprednije usluge, uz najbolju vrijednost za novac“

Internetske brzine koje korisnici 10 Giga mreži čak su dvadeset puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj te do 40 puta veće u najvećem paketu i dosežu dva gigabita u sekundi. Prednost velikih brzina vidljiva je prilikom istodobnog povezivanja više različitih uređaja, a izuzetno niska latencija u mreži, do 5ms, osigurava vrhunsko gaming i streaming iskustvo te virtualnu i proširenu realnost u 4K i 8K rezoluciji.

Osim s ponudom mobilnih usluga, kao ozbiljan tržišni izazivač, Telemach je na području cijele Hrvatske prisutan i s fiksnom mrežom te EON televizijom, koji najbolje korisničko iskustvo donosi upravo na optičkoj mreži.

Slična pitanja

1 odgovor
5 odgovora
1 odgovor
Goran Dren 11.02.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren
3 odgovora
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...