Borna Matić u rubrici Politika od

Zašto bi bilo dobro da tenk Abrams, mislim - više njih, ima i Hrvatska vojska u svom hangaru? Što mislite zašto je taj tenk dobar za našu vojsku?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Viktor Viljac od
odabran od Borna Matić
 
Najbolji odgovor

Tenk M1 Abrams smatra se jednim od najboljih tenkova na svijetu i trenutno ga koristi američka vojska i nekoliko drugih zemalja. Imati flotu tenkova M1 Abrams u hrvatskoj vojsci dalo bi nekoliko prednosti, uključujući:

  1. Superiorna vatrena moć: M1 Abrams opremljen je snažnim glavnim topom od 120 mm i nekoliko mitraljeza, pružajući značajnu prednost u vatrenoj moći u borbi.
  • Visoka razina zaštite: M1 Abrams izrađen je od naprednih materijala i ima visoko učinkovit sustav oklopne zaštite, što ga čini visoko otpornim na protutenkovsko oružje i mine.
  • Mobilnost: M1 Abrams je vrlo mobilan i može djelovati na različitim terenima, što bi hrvatskoj vojsci omogućilo brz i učinkovit odgovor na različite situacije.
  • Mogućnosti usmjerene na mrežu: M1 Abrams opremljen je naprednim komunikacijskim i navigacijskim sustavima koji omogućuju visoku razinu koordinacije i integracije s drugim jedinicama.
  • Interoperabilnost: posjedovanje istog tipa tenka kao američka vojska i druge zemlje NATO-a povećalo bi sposobnost zajedničkog djelovanja u koaliciji i dijeljenja logistike.

Vrijedi napomenuti da, iako je tenk Abrams izvrstan oružani sustav, važno je razmotriti ukupnu strategiju, proračun i misiju Hrvatske vojske. Važno je procijeniti nabavu ovog tipa oružanog sustava u kontekstu obrambene strategije zemlje i raspoloživosti resursa za održavanje i upravljanje tenkovima.

Slična pitanja

2 odgovora 413 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...