Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris

Koji glazbeni festivali su najbolji na svijetu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Eva Benaković od Eva Benaković

Koji glazbeni festivali su najbolji na svijetu?

Osim već spomenutih, valjalo bi istaknuti i sljedeće najveće glazbene festivale i njihove specifičnosti koje ih ističu u masi:

 1. Essence Festival, New Orleans

  Godine 1995. debitirao je Essence Music Festival u svrhu proslave 25. godišnjice časopisa Essence. Nakon nekoliko desetljeća, festival se razvio u događaj koji svake godine privuče oko 500.000 ljudi. Svake godine za vikend 4. srpnja održava se četverodnevna manifestacija. Sjajni izvođači poput Janet Jackson, Nicki Minaj i Jazmine Sullivan bili su na rasporedu festivala 2022., ali i mnoge druge ličnosti.

Essence Festival 2022 initial lineup (Janet Jackson, Nicki Minaj, Jazmine Sullivan, more)

 1. Sziget Festival, Mađarska

  Mađarska je svakog kolovoza domaćin šestodnevnog glazbenog festivala Sziget. Na ovogodišnjem Sziget festivalu nastupili su Dua Lipa, Arctic Monkeys, Kings of Leon, Tame Impala, Alan Walker, Nina Kraviz, Alison Wonderland i drugi. Prema Hungary Today, izdanje ovog glazbenog festivala 2022. privuklo je gotovo 450 000 posjetitelja

Sziget Festival - The Island of Freedom

 1. Coachella Valley Music and Arts Festival, Kalifornija

  Jedan od najpoznatijih glazbenih događaja u svijetu je Coachella. Uz dobar zvjezdani sastav poput ACDC, Eminema, Ariane Grande i drugih, ne čudi velik broj gostiju. Festival uključuje nastupe uživo umjetnika u žanrovima pop, rock, hip-hop, indie i elektroničke plesne glazbe, a održava se u Kaliforniji tijekom niza trodnevnih vikenda.

Coachella Valley Music and Arts Festival

 1. Pol’and’Rock Festival, Poljska

  Posjećenost ovog glazbenog festivala u Poljskoj doseže i do 750.000 ljudi. Tamo gledaju nastupe i  kampiraju u blizini. Za ulazak na ovaj glazbeni festival nema naknade. Uz fantastičnu glazbu i atmosferu, Pol'and'Rock Festival nudi i tečajeve. Kako bi se svi dobro zabavili, postava uključuje glazbenike iz raznih žanrova kao što su rock, elektronska glazba, hip hop, reggae, heavy metal i indie.

Pol'and'Rock | 3-5 August | Czaplinek Broczyno

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Top 5 festivala na svijetu

Više od 100.000 ljudi iz cijelog svijeta u razdoblju od 5. pa do 26. listopada 2022. godine glasalo je za najbolje festivale na svijetu. 

Lista top 5 festivala u "DJ Mag Top 100 Festivals poll 2022."

1. Tomorrowland, Belgija
2. Ultra Music Festival, SAD
3. EDC Las Vegas, SAD
4. Creamfields North, UK
5. Exit, Srbija

Važnost ovog priznanja je u tome što dolazi baš od čitalaca uglednog DJ Mag-a, čije liste Top 100 festivala, Top 100 DJ-eva i Top 100 klubova predstavljaju industrijski standard, pogotovo u elektronskoj glazbi.  

Osim navedenih festivala, na DJ Mag-ovoj festivalskoj listi se našlo i nekoliko festivala iz regije, primjerice Untold, Hideout, Sonus, Ultra EuropeLovefest

DJ Mag je časopis koji ima tradiciju dugu čak tri desetljeća. Osnovan je kao mjesečnik posvećen elektronskoj glazbi te se kao takav distribuira u više zemalja svijeta, poput SAD-a, Španjolske, Francuske, Italije, Kine te Nizozemske.

Slična pitanja

2 odgovora 920 👀
1 odgovor 339 👀
2 odgovora 588 👀
2 odgovora 383 👀
2 odgovora 1.5k 👀
1 odgovor 1.5k 👀
3 odgovora 260 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...